Promisiuni pentru anul 2018
promisiuni 2018promisiuni guvernantimagistrala 6
Spre sfarsitul anului trecut, ziceai ca, prin cine stie ce intorsatura, 1 aprilie 2018 era mai aproape decat 1 ianuarie 2018.
Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri si IMM, sustinea ca London Stock Exchange (LSE), adica bursa de valori de la Londra, adica una dintre cele mai importante prime trei din lume, s-ar putea muta la... Bucuresti, Guvernul Romaniei negociind relocarea si avand sansele cele mai mari sa o obtina...
Ulterior, dupa ce a sesizat ca a mers prea departe cu declaratiile, Laufer preciza ca este vorba despre deschiderea unui birou LSE la Bucuresti. Distanta mare de la
un birou, pana la
mutarea la Bucuresti...
Tot spre sfarsitul lui 2017, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, anunta, intr-o sedinta de guvern, ca institutia pe care o conduce urma sa depuna, pe 27 decembrie, aplicatia de finantare pentru a sasea magistrala de metrou din Bucuresti, adica M6, aia spre Otopeni.
Ministrul sustinea ca “avem tot aranjamentul financiar pentru magistrala M6". Primele urechi care au sesizat ceva iesit din comun au fost chiar cele ale prim-ministrului Mihai Tudose, care si-a intrebat subalternul cand va fi terminata magistrala a sasea.
Seful Transporturilor i-a dat urmatorul raspuns: "Aceasta magistrala, cu siguranta, va fi gata pana-n anul 2020, adica la timp. Va fi gata la timp pentru angajamentul pe care-l are Romania cu activitatile din anul 2020", mai exact Campionatul European de Fotbal 2020.
Cat de credibil este acest raspuns, in conditiile in care o alta mareata magistrala, adica M5, a depasit multele termene de livrare, si, la aproape sapte ani de la inceperea lucrarilor, nimeni nu se mai incumeta sa-i citeasca viitorul decat probabil in stele...
Mai trebuie mentionat ca lungimea M5 este cam jumatate din M6... Daca 6,5 kilometri de linie de metrou nu sunt dati in folosinta dupa aproape 7 ani, cum Doamne apara si pazeste vor fi capabili constructorii - oricare ar fi ei - sa termine de sapat si montat o linie de metrou cu o lungime de... 14,2 kilometri, in doi ani?
Legat tot de transporturi, de data asta de infrastructura rutiera, potrivit unui calcul realizat de Mediafax, anul trecut s-au turnat, in tara noasra, numai 41 de metri de asfalt pe zi, iar totalul kilometrilor de autostrada a ajuns la 748.
Fiecare inceput de an este prilej pentru stabilit tinte si obiective, pentru promisiuni facute noua insine si celor apropiati. Cu fagaduielile neindeplinite ale celor care ne conduc suntem obisnuiti. Noi va dorim ca macar dumneavoastra sa va fi facut promisiuni si sa va fi fixat obiective realiste pe care sa le puteti indeplini in 2018.