Partidele fermoar
pnlalexandru paleologuexcluderecritici pnllibertate exprimare
Prin partile astea de lume, din cauza mult prea bunei pareri pe care o au despre ei insisi, foarte multi oameni politici sunt alergici la critici. Uluitor este ca fac urticarie chiar si persoane autoproclamate liberale.
Dupa alegerile locale, conducerea Partidului National... Liberal (PNL) a propus excluderea senatorului Cristian Bodea si a deputatului Theodor Paleologu care au indraznit sa o critice.
Inainte de alegeri, Paleologu Junior le-a reprosat colegilor ca nu il respecta pe Nicusor Dan, candidatul USB la functia de primar general al capitalei Romaniei.
Tot Paleologu a declarat, recent, ca Mircea Ionescu Quintus, presedintele de onoare al PNL, ar trebui sa se retraga si "sa nu-si mai dea cu parerea despre o realitate de care este de multa vreme rupt cu desavarsire", dupa ce seniroul PNL l-a criticat pe Nicusor Dan si a laudat-o pe Gabriela Firea, candidata PSD, tot la divanul de prim primar in Bucuresti.
Acum, despre excluderea sa din PNL, Paleologu scrie, pe pagina de Facebook: "Din suita de imbecilitati piramidale ale conducerii PNL nu putea lipsi si excluderea singurului om care a prevazut exact ce se va intimpla, care a avertizat non-stop asupra erorilor si derapajelor, care poate opri hemoragia si degringolada partidului in Bucuresti.
Singurul totodata care este pe bune liberal si are in genealogia sa o droaie de fruntasi liberali - ministri, primari, deputati si senatori - inca de la fondarea partidului in 1875. Autorii dezastrului din capitala ramin toti in functie: Gorghiu, Blaga, Busoi, Atanasiu, Cezar Preda. Ei au dat Bucurestiul pe mina PSD-ului si vor duce PNL-ul sub 8% in Bucuresti, cu consecinte evidente pentru rezultatele din tot restul tarii".
Aceste contre au loc in partidul... liberal, despre care se presupune ca ar trebui sa fie la inaltimea Everestului libertatii economice, a promovarii si incurajarii initiativei private. Este? Nu s-ar zice si, iata, in afara de asta, nu este nici macar la inaltimea Varfului Omu in ceea ce priveste libertatea de exprimare.
Pana si in PCR, a existat o voce care, in plin congres, a spus sus si tare, la propriu, ca nu este de acord cu a nu-s cata realegere a lui Ceausescu (faza si... inabusirea ei aberanta de catre lingaii lui Nea Nicu sunt pe Youtube), iar, in Romania libera a anului 2016, in PNL, nu numai ca nu sunt admise pareri contrare, ci acestea sunt sanctionate. Asta este mentalitate liberala?
Pe de alta parte, chiar si onor dom' Paleologu are mancarime la unul dintre pumni pe care l-ar vari - la figurat, desigur - in gura venerabilului domn Mircea Ionescu Al Cincilea. Din nou, asta este mentalitate liberala?
...nici macar dupa doua definitii din Dexonline ale liberalismului vazut ca "doctrina politica si economica bazata pe ideea dreptului individului la egalitate, proprietate, libertate de expresie si actiune, care proclama principiul neinterventiei statului in economie, existenta economiei de piata etc. 2. Atitudine de ingaduinta excesiva fata de greselile altora" sau "ca doctrina care, opusa socialismului si dirijismului, proclama principiul noninterventiei statului in economie, in relatiile economice existente intre indivizi, grupuri sociale sau natiuni; promoveaza ideea libertatii economice, a liberului schimb, a liberei concurente etc. 2. Atitudine de ingaduinta excesiva fata de greselile altora." Dupa cum se vede, al doilea inteles este comun.
PNL se mira ca nu a dat lumea buluc sa-i voteze candidatii, iar Paleologu-fiul anticipeaza rezultate mai rele la alegerile parlamentare?
Poate ca meteahna cea mai mare a PNL si a celorlalte partide (mai toate aotoproclamate democrate) din Romania este tocmai ca nu lasa oamenii sa vorbeasca, sa se exprime. Liderii politici se considera semizei, zei, Dumnezeu, se succed generatii si se cred minunati.
Vreti sa fiti votati? Atunci, lasati oamenii sa va deteste, sa va iubeasca, dupa cum cred ei ca meritati! Nu mai cautati tamaierea, perierea, arcursurile care sa va cante-n strune! Nu va mai credeti perfecti! Nu sunteti! Nu sunt, nu suntem si nici nu vom fi, dar asta nu inseamna ca nu putem sa incercam sa fim oameni mai buni, mai toleranti mai deschisi...