Ora de religie Candy Crush
ora de religieoptiuni elevicandy crush
Pana la amiaza zilei de 5 martie, statistica anuntata de ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Sorin Mihai Cimpeanu, arata ca, 1,809 milioane de elevi optasera pentru ora de religie, in unele judete, 54-55% din total, in altele, chiar si 95%, dar, la nivel national media era de 77%.
Asadar, mai raman 33%, hai 30% dintre elevi care nu vor participa la respectiva "materie", nestiind exact, nici ei, nici parintii, nici ministerul cum isi vor petrece zecile de minute in care colegii lor invata lucruri despre religia in care au fost crescuti, despre Creator si Creatie, despre incercarea de a deosebi binele de rau.
Propuneri sunt. Elevii care nu participa la orele de religie ar putea sa-si petreaca timpul la biblioteca scolii, citind sau pregatindu-si temele pentru ora urmatoare sau ar putea sta in curtea scolii "cumva supravegheati" - cum spune o doamna profesoara...
Pana si parlamentarii s-au gandit la o solutie, cum ar fi introducerea in programa a unei ore de etica sau de istorie a religiilor.
Adica, sa presupunem ca parintii elevului respectiv sunt atei si copilul lor la fel si tu il... ispitesti cu istoria credintelor? O, Doamne!
Pentru cei necredinciosi si pentru cei credinciosi deopotriva, in tara noastra, exista niste date, statistici reci care spun, de exemplu, ca vreo 80% dintre cetateni nu stiu cum sa reactioneze in caz de cutremur, iar majoritatea dintre cei care cred ca stiu ar lua decizii ce s-ar putea dovedi fatale sau ar ingreuna interventia salvatorilor.
In acelasi timp, conform organizatiei "Salvati Copiii", aproape jumatate dintre copii nu ar sti cui ar trebui sa se adreseze, daca ar fi folositi pentru producerea unor materiale pornografice sau ar fi exploatati prin munca.
In afara de asta, in tara noastra, sunt cheltuiti, in medie, 5 lei pe luna pentru cumpararea de carti si tot tara noastra se afla pe ultimele locuri din Europa la consumul de pasta de dinti si sapun, iar trei sferturi dintre noi mergem la dentist numai cand ne dor dintii.
Totodata, copiii fac tot mai putina miscare si se indoapa cu tot mai multa pseudohrana.
Nu in ultimul rand, nimeni nu contesta nivelul scazut de cultura, de educatie financiara din Romania. "Este greu sa faci politica monetara, daca nu ii inveti pe cei mici despre valoarea si functiile banului", spunea, acum doi ani, guvenatorul BNR, Mugur Isarescu, cu prilejul semnarii unui protocol cu Ministerul Educatiei prin care se urmarea culturalizarea financiara a elevilor.
La vremea respectiva, guvernatorul cita un clasament al Bancii Mondiale privind educatia financiara, care plasa Romania, pe o scala de la 0 la 100, pe locul 31.
In ciuda eforturilor BNR, mai putin de 5% din totalul de 925.000 de elevi romani cuprinsi in invatamantul primar studiaza, anul acesta, cursul optional promovat de BNR in scoli.
Asadar, inca o ora de matematica, de educatie fizica sau de educatie financiara, de igiena, oricare ar fi alegerea parintilor si copiilor lor, numai sa nu stea acestia, inca 40-50 de minute cu ochii lipiti de un ecran de telefon sau tableta, prabusind infrigurati siruri-siruri de nestemate sau de bombonele virtuale, intr-o ora de religie pagana Candy Crush...