La zece ani de la moartea lui Michael Jackson a fost ingropata si muzica sa
Documentarul "Leaving Neverland", realizat de regizorul britanic de televiziune Dan Reed, cunoscut pentru documentarele sale despre razboaie si terorism, spune, prin vocile lui Wade Robson si James Safechuck, sinistra poveste de pedofilie avandu-l in prim-plan pe Michael Jackson. Copii, in anii 1980-1990, Wade si James relateaza cum au fost abuzati sexual, ani la rand, de starul pop.
"Leaving Neverland" a avut premiera oficiala la 25 ianuarie a.c., la Festivalul de film independent Sundance, din Statele Unite.
Dan Reed, care si-a propus realizarea acestui documentar inca din 2016, a izbutit sa-i convinga pe Wade Robson si James Safechuck sa se confeseze in fata camerei, iar lucrurile pe care cei doi le-au spus sunt cutremuratoare.
De asemenea, in film mai apar si marturiile mamelor celor doi, ale surorilor si fratilor acestora, dar si ale sotiilor lor actuale.
Safechuck avea 10 ani cand l-a cunoscut pe Jackson cu ocazia filmarilor unei reclame pentru Pepsi, in vreme ce Robson avea doar 7 ani cand a castigat un concurs de dans, ceea ce l-a pus in situatia de a ajunge in preajma idolului sau.
Michael Jackson a fost achitat de acuzatiile de pedofilie in anul 2005.
In epoca, unul dintre cei doi protagonist ai documentarului a fost chiar martorul apararii si a semnat o declaratie prin care nega orice agresiune sexuala la care ar fi fost supus de catre Michael Jackson.
Ulterior, in 2013, barbatul si-a schimbat pozitia, incercand chiar sa deschida o actiune in instanta, actiune care nu a mai fost admisa.
Inainte inca de procesul din 2005, in 1993, Jackson a fost acuzat ca a abuzat sexual un baiat in varsta de 13 ani, Jordan Chandler, dar artistul a negat acuzatiile. In urma unei intelegeri civile intre parti (23 de milioane de dolari platiti de Jackson familiei lui Chandler) procesul nu a mai avut loc.
Michael Jackson a murit la varsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, in urma unei intoxicatii grave cu propofol, un anestezic puternic, pe care starul il folosea ca somnifer. La data decesului, artistul pregatea ceea ce ar fi trebuit sa fie ultimul sau turneu din cariera - "This Is It Tour", care era programat sa debuteze in iulie 2009, la Londra.
Dupa difuzarea primei parti a documentarului pe canalul HBO, mostenitorii lui Michael Jackson au intentat un proces postului de televiziune prin care cer daune de 100 de milioane de dolari.
"Leaving Neverland" a ingropat, efectiv, muzica lui Michael Jackson. Nimeni, niciun producator sau difuzor de muzica nu mai vrea sa fie asociat cu imaginea artistului pedofil.
De pilda, unul dintre episoadele celebrului serial de televiziune "The Simpsons" a fost retras definitiv de la difuzare deoarece, intr-o secventa, producatorii au folosit vocea lui Michael Jackson.
Episodul "Stark Raving Dad" al serialului "The Simpsons" a fost lansat in 1991 si il prezinta pe Homer Simpson intr-o clinica de psihiatrie impreuna cu personajul Leon Kompowsky, care a beneficiat de vocea lui Michael Jackson.
Episodul va fi eliminat definitiv de pe serviciile de streaming, din programul TV si din viitoarele pachete de DVD-uri, conform lui James Brooks, producatorul executiv al serialului.
Dupa difuzarea documentarului "Leaving Neverland", posturi de radio din toata lumea au anuntat ca nu vor mai difuza muzica lui Michael Jackson.
La zece ani de la moartea lui Michael Jackson se pare ca a fost ingropata, definitiv, si muzica sa.