In cei 10 ani care s-au scurs de la moartea sa, Michael Jackson a produs 2 miliarde de dolari
Michael Jackson a murit acum 10 ani, la 25 iunie 2009, dar "produce", in continuare, o multime de bani. Confrom revistei "Forbes", doar anul trecut in conturile mostenitorilor megastarului au intrat nu mai putin de 400 de milioane de dolari. Pe locul doi in lista starurilor care nu mai sunt in viata se situeaza Elvis Presley, ai carui mostenitori au incasat, in 2018, din drepturi de autor, 40 de milioane de dolari. Cea mai mare parte a veniturilor realizate anul trecut in numele lui Michael Jackson (287 de milioane de dolari) provine din vanzarea participarii starului la compania EMI Music Publishing.
Veniturile realizate in numele lui Michael Jackson in 2018 sunt impresionante, mai ales daca le raportam la cele mai mari venituri realizate de o vedeta in viata in acelasi an de referinta. Boxerul Floyd Mayweather a fost, in 2018, celebritatea care a avut cele mai mari incasari, si anume 285 de milioane de dolari.
Conform revistei "Billboard", in cei 10 ani scursi de la moartea lui Michael, mostenitorii sai au incasat nu mai putin de 2 miliarde de dolari. In momentul de fata, celebrul ranch al lui Jackson, Neverland, este scos la vanzare pentru un pret de 30 de milioane de dolari (oferta initiala fusese de 100 de milioane).
Conform statista.com, starurile decedate care au produs cei mai multi bani in 2018 sunt: Michael Jackson (400 milioane de dolari), Elvis Presley (decedat in 1977 - 40 milioane), Arnold Palmer (fost jucator de golf, decedat in 2016 - 35 milioane de dolari), Charles Schultz (autor american de benzi desenate, decedat in 2000 - 34 milioane de dolari), Bob Marley (decedat in 1981 - 23 milioane dolari), Dr. Seuss (scriitor american de carti pentru copii, decedat in 1991 - 16 milioane de dolari), Hugh Hefner ("parintele" Playboy, decedat in 2017 - 15 milioane de dolari), Marilyn Monroe (decedata in 1962 - 14 milioane de dolari), Prince (decedat in 2016 - 13 milioane dolari) si John Lennon (decedat in 1980 - 12 milioane de dolari).
Se pare ca documentarul "Leaving Neverland", realizat de Dan Reed, un specialist al filmelor non-fictiune, despre acuzatiile de pedofilie aduse lui Michael Jackson, nu a influentat popularitatea artistului, desi a inregistrat o audienta record.
Documentarul a fost lansat, in Statele Unite, in luna martie a acestui an, pe paltforma HBO.
Pentru a afla ce s-a intamplat cu adevarat la Neverland, Dan Reed a apelat la martori ai evenimentelor analizate: Wade Robson si James Safechuck cei doi (fosti) copii pe care se presupune ca starul pop i-a agresat sexual la resedinta sa.
Michael Jackson a fost achitat de acuzatiile de pedofilie in anul 2005, dar Wade Robson si James Safechuck nu avusesera pana atunci ocazia sa-si spuna povestea decat in cadru institutional: in fata judecatorilor si a psihologilor, iar Reed a izbutit sa-i convinga pe cei doi sa se confeseze in fata camerei.
Wade Robson si James Safechuck au povestit cum Michael i-a abuzat sexual ani la rand in perioada anilor 1980-1990.
Dupa difuzarea primei parti a documentarului, mostenitorii lui Michael Jackson au intentat un proces HBO prin care au cerut daune de 100 de milioane de dolari.
"Leaving Neverland", care a avut premiera oficiala la 25 ianuarie a.c., la Festivalul de film independent Sundance, din Statele Unite, a avut, totusi, urmari negative asupra imaginii starului pop.
De pilda, unul dintre episoadele celebrului serial de televiziune "The Simpsons" a fost retras definitiv de la difuzare deoarece, intr-o secventa, producatorii au folosit vocea lui Michael Jackson.
Episodul "Stark Raving Dad" al serialului "The Simpsons" a fost lansat in 1991 si il prezinta pe Homer Simpson intr-o clinica de psihiatrie impreuna cu personajul Leon Kompowsky, care a beneficiat de vocea lui Michael Jackson.
Episodul a fost eliminat definitiv de pe serviciile de streaming, din programul TV si din viitoarele pachete de DVD-uri, conform lui James Brooks, producatorul executiv al serialului.
O seama de posturi de radio din Statele Unite au refuzat sa mai difuzeze muzica lui Michael Jackson, Starbucks nu-i mai foloseste muzica in fundal, iar Louis Vuitton a retras de la vanzare o linie de imbracaminte inspirata de tinutele magastarului.
Michael Jackson a murit la varsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, in urma unei intoxicatii grave cu propofol, un anestezic puternic, pe care starul il folosea ca somnifer. La data decesului, artistul pregatea ceea ce ar fi trebuit sa fie ultimul sau turneu din cariera - "This Is It Tour", care era programat sa debuteze in iulie 2009, la Londra.
Sursa foto: pagina de facebook Michael Jackson