VIZA DE FLOTANT 2020: Politia face verificari la locuintele cu mai mult de doua persoane, unde se inregistreaza cereri pentru stabilirea resedintei
viza de flotant 2020stabilirea resedinteiresedinta 2020alegeri locale
Reguli noi pentru obtinerea vizei de flotant. Viza de flotant 2020 Nu se mai obtine atat de usor! Directia de Evidenta a Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date a introdus noi masuri de verificare suplimentara pentru adresele unde se constata un numar mai mare de cereri pentru stabilirea resedintei, a transmis, luni, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-sef de politie Monica Dajbog.
Oficialul a explicat la ce se refera numeric sintagma ''numar mare de solicitari" - ''Prin <numar mare de solicitari> se intelege un numar care depaseste media zilnica, saptamanala sau lunara''.
Potrivit oficialului MAI, Masurile de verificare suplimentara ''au fost transmise si catre Serviciile de Evidenta a Persoanelor din teritoriu pentru a fi aplicate'', a comunicat Monica Dajbog.
Astfel, conform noii proceduri, in toate situatiile in care se inregistreaza cereri pentru stabilirea resedintei, solicitantul va declara pe propria raspundere ca locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara. Declaratia va fi consemnata pe cerere, in fata functionarului de evidenta a persoanelor.
Solicitantul va declara pe propria raspundere scopul/motivul stabilirii resedintei. Declaratia va fi consemnata pe cerere, in fata functionarului de evidenta a persoanelor.
Procedura la primirea cererilor pentru stabilirea resedintei
In practica, la primirea cererilor pentru stabilirea resedintei, la nivelul serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor se vor efectua urmatoarele activitati:
Se va verifica in baza de date numarul mentiunilor de resedinta valabil inscrise la adresa respectiva.
''Daca la adresa respectiva sunt inscrise cel putin 2 mentiuni de resedinta valabile se va proceda la informarea structurii locale a politiei nationale, in vederea efectuarii verificarilor in teren, din care sa rezulte daca solicitantii locuiesc efectiv la adresa declarata'', a mai spus oficialul MAI.
In situatia in care, din verificarile efectuate de catre politisti rezulta faptul ca persoanele respective nu locuiesc efectiv la adresa declarata, cererile lor vor fi respinse.
Aceste verificari vor fi dispuse si in situatia in care se inregistreaza un numar mare de solicitari la aceeasi adresa/adrese distincte.
Practic, se vor avea in vedere si cazurile in care cererile s-au depus, succesiv, la intervale relativ scurte de timp, pentru aceeasi adresa.
''Aceste demersuri se circumscriu Planului General de Masuri aprobat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru buna desfasurarea alegerilor locale din 27 septembrie'', a mai spus oficialul MAI.