Val de controale peste firmele romanesti: se anunta dezalantuirea de forte, cine e luat in vizor
controale firmeanpccontroale anpc
Se anunta un val de controale peste antreprenorii romani. Anuntul vine de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, cea care va demara actiunile de control. Vizati vor fi cei ce activeaza pe piata produselor alimentare, dar si unitatile de alimentatie publica.
Directorul general al institutiei, Paul Anghel, sustine ca se vor verifica, in principal, calitatea alimentelor (inclusiv a preparatelor culinare) si a bauturilor comercializate (existenta documentelor de provenienta, verificarea directa a caracteristicilor organoleptice a alimentelor, respectiv, a mancarurilor preparate existente la comercializare, incadrarea in data durabilitatii minimale, respectiv data limita de consum), atat pentru alimentele comercializate ca atare, cat si pentru cele preparate (comercializarea lor in ziua in care au fost preparate).
Nu vor fi neglijate nici conditiile in care se pastreaza si se expun alimentele spre comercializare,
comisarii ANPC analizand orice detaliu de calitate ce ar putea pune in pericol sanatatea consumatorilor, in aceasta perioada caniculara.
"De asemenea, comisarii ANPC vor verifica conditiile de expunere, prezentare si comercializare ale alimentelor, respectarea prevederilor legale la transportul si depozitarea produselor alimentare (respectarea conditiilor de temperatura impuse de actele normative in vigoare sau de producatori, expunerea la comercializare)", a mai transmis oficialul.
Aveti grija la produsele pe care le cumparati!
Seful ANPC vine cu recomandari foarte ferme pentru consumatori, carora le cere sa nu achizitioneze produse ce prezinta caracteristici de alterare, cum ar fi mirosul de acru. De asemenea, e important ca oamenii sa verifice ei insisi modul in care produsele sunt pastrate si expuse, fiindca astfel de detalii pot fi sugestive pentru calitatea produsului respectiv.
"Refuzati produsele care prezinta caracteristici de produs alterat (aspect mazguit, miros de acru, aspect spongios de inceput de fermentare, produs deformat si consistenta moale-inghetata, ambalaje deformate etc.). Atunci cand cumparati produse alimentare, acordati atentie deosebita asupra modului de prezentare a ambalajului. In cazul in care ambalajul este bombat, prezinta deformari sau este rupt inseamna ca produsul nu mai prezinta deplina siguranta pentru sanatatea dumneavoastra. Evitati sa achizitionati astfel de produse", a transmis oficialul ANPC.
Foto: pixabay