Va mai creste Bitcoin, sau iti pierzi banii daca investesti in criptomonede?
bitcoincriptomonedemonede virtualeinvestitii cryptopreviziuni economice
Criptomonedele sunt active speculative, sustine cel mai mare economist al lumii, Nouriel Roubini, care
nu recomanda oamenilor sa investeasca in monede virtuale. Desi scepticismul lui Roubini are o baza reala, pentru ca, intr-adevar, monedele virtuale nu sunt reglementate de institutii financiare care sa le controleze si care sa protejeze investitorii de volatilitatea posibil extrema, sunt si voci in randul economistilor care spun ca acum e momentul sa investesti, in special in Bitcoin, a carui valoare ar urma sa creasca substantial in urmatorii ani.
O astfel de voce este cea a lui Mark Yusko de la Morgan Creek Capital Management. Prestigiosul fondator al companiei de administrare a investitiilor e de parere ca Bitcoin va evolua fulminant in urmatorii ani.
Previziune: Bitcoin - 250.000 de dolari pe unitate in urmatorii cinci ani
Yusko se asteapta ca Bitcoin sa atinga, in urmatorii cinci ani, valoarea de 250.000 de dolari pe unitate.
"Aceasta este o retea si retelele cresc intr-un mod exponential. Aceasta este cea mai rapida retea din istorie cu o valoare de un trilion de dolari", sustine expertul.
Yusko isi bazeaza tinta de 250.000 de dolari pe o echivalenta de aur . Daca valoarea monetara a aurului este de 4 trilioane de dolari, atunci aurul digital ar trebui sa se ridice la acel total - o suma care duce pretul pe unitate la un sfert de milion de dolari.
Bitcoin a avut o evolutie fulminanta in 2021, crescand cu 98%, datorita sprijinului investitorilor institutionali si al companiilor precum Tesla, care a cumparat Bitcoin in valoare de 1,5 miliarde de dolari, permitand totodata achizitionarea de masini prin criptomonede, ceea ce a facut ca moneda virtuala sa depaseasca pragul record de 60.000 de dolari pe unitate.
Insa nu doar Bitcoin a evoluat spectaculos anul acesta. Litecoin si Ethereum au inregistrat la randul lor cresteri istorice, in timp ce cripto-ul „meme” Dogecoin a castigat peste 13.000%.
Totusi, Bitcoin ramane echivalentul aurului in lumea criptografica, spune Yusko. Bitcoin este protocolul stratului de baza, cum ar fi TCP / IP, fundatia care permite computerelor sa se conecteze si sa comunice.
Citeste si: Mana dreapta a lui Warren Buffet: Urasc succesul Bitcoin. Contravine intereselor civilizatiei
Fondatorii Bitcoin Romania vad viitorul crypto in cifre si mai optimiste
Previziuni optimiste au si fondatorii Bitcoin Romania, o platforma de tranzactionare de criptomonede lansata in aprilie 2014. Acestia estimeaza ca, pana la finele lui 2021 un Bitcoin ar putea valora 100.000 de dolari. In urmatorii cinci ani, criptomoneda s-ar putea aprecia la un milion de dolari pe unitate, sunt de parere fratii Constantin si George Rotariu.
Foto: freepik