Top destinatii din Romania perfecte pentru minivacanta de 1 mai

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Top destinatii din Romania perfecte pentru minivacanta de 1 mai
Top destinatii din Romania perfecte pentru minivacanta de 1 mai
de Magda Florea la 23 Apr. 2019
Urmareste-ne pe Google News
1 maizile libereminivacanta 1 maiturismvacantaconcediu

Minivacanta de 1 mai este, probabil, cea mai asteptata perioada din an, mai ales pentru tinerii dornici de distractie in statiunile de la malul Marii Negre. Insa, nici parintii si bunicii lor nu trec cu vederea aceasta ocazie de relaxare, iar ofertele turistice variaza atat de mult, incat orice persoana, indiferent de varsta si preferinte, poate gasi sejurul ideal, fara sa scoata prea multi bani din buzunar.

In multitudinea de oferte si reclame disponibile atat in agentiile de turism, cat si in mediul online, poate fi dificil sa ne hotaram asupra unei singure destinatii.  
 
Cele mai multe oferte turistice vin din partea hotelierilor de la malul Marii. Dupa cum se stie, 1 mai marcheaza oficial startul sezonului estival, si, anual, zeci de mii de romani iau cu asalt statiunile de pe litoral, dar mai ales celebrele cluburi de noapte, unde distractia se tine lant pana la ivitul zorilor si chiar mult timp dupa aceea.
 
Pentru cei care vor sa aiba parte de ceva mai multa liniste, statiunile montane sunt alegerea ideala. Atmosfera de la munte la final de primavara este una fermecatoare. Culorile vii ale padurilor, vietuitoarele care ies din hibernare si intreaga natura care revine la viata te vor face sa te indragostesti iremediabil de muntii nostri.
 
Avem platforme naturale la cote inalte care iti ofera peisaje ce iti taie rasuflarea, avem telecabine, parcuri special amenajate pentru sporturi montane si ghizi gata sa te poarte intr-o drumetie care poate fi aventura vietii tale.
 
Deci, la munte, pe langa faptul ca te poti relaxa, ai si parte de distractie pe masura. As putea spune, fara sa gresesc, ca muntele ofera mai multe optiuni de petrecere a timpului liber intr-un mod placut si constructiv decat marea, insa gusturile nu se discuta. 
 
Tocmai din acest motiv, iata 10 destinatii turistice de la noi din tara, ideale pentru minivacanta de 1 mai, pentru toate preferintele:
 

1. Statiuni de la malul Marii Negre

Incepem turul destinatilor perfecte pentru 1 mai cu cea mai populara statiune de la malul Marii Negre. Mamaia a devenit in ultimii ani polul distractiei. "Ibiza de Romania" este locul extravagantelor, luxului si petrecerilor interminabile. Festivaluri, concerte, concursuri, cluburi in care mixeaza dj renumiti, toate intr-un singur loc.
 
Ei bine, Mamaia este destinatia perfecta daca iti doresti un 1 mai plin de distractie in compania prietenilor. Aici te vei simti in largul tau si cu siguranta nu te vei plictisi de la primele ore ale diminetii, pana a doua zi ... de dimineata. 
 
Insa, spre deosebire de celelalte statiuni, si preturile in Mamaia sunt piperate, pe tot parcursul sezonului estival. Fiind cea mai renumita statiune de pe litoral si cea mai vizitata de turistii straini, dar si cea mai populata, afaceritstii de aici tin stacheta sus fie ca vorbim de mancare, de cazare, sau de distractie.
 
Spre exemplu, o camera dubla standard fara balcon costa 230 euro/noapte , pentru 2 adulti, cu demipensiune, la un hotel de 5 stele din Nordul statiunii.
 
La 4 stele, preturile mai scad. Astfel, aici avem o camera dubla la 433 lei/noapte, pentru 2 adulti cu mic dejun inclus, pentru sejur de minim 2 nopti, la un hotel din Sudul statiunii.
 
Pentru cei mai putin pretentiosi, ofertele sunt si mai variate. La 3 stele, la un hotel din zona nordica a statiunii Mamaia, avem o camera dubla la 295 lei/noapte, pentru 2 adulti cu mic dejun inclus.
 
La un hotel de doua stele, amplasat in zona centrala a statiunii, inchirierea unei camere costa putin peste 100 de lei pe noapte, in jurul valorii de 150 de lei, in general. Depinde de marimea camerei si de facilitati.
 
Evident, acestea sunt niste oferte aleatorii, preturile variaza foarte mult de la o unitate de cazare la alta. E indicat sa consulti cat mai multe site-uri de specialitate, si sa alegi optiunea cea mai buna. Unii hotelieri ofera discount-uri in aceasta perioada sau au pachete speciale pentru copii. Informatiile de mai sus sunt preluate de pe Litoralul-romanesc.ro
 
O varianta ar mai fi si apartamentele inchiriate in regim hotelier. Aici, preturile se "negociaza" la fata locului, insa cu putin noroc, poti gasi un apartament dotat cu toate utilitatile, tocmai bun daca pleci cu o gasca mai mare la mare, sau cu familia.









 
Ramanem in zona litoralului si vorbim despre Vama Veche. Daca in Mamaia cuvantul de ordine este opulenta, in Vama Veche domneste libertatea. Spirite libere si neimblanzite, oameni care nu pun atat de mult pret pe trenduri si bani, se distreaza de minune in cabanele din vama veche, in corturile sau rulotele de aici.
 
Nostalgicii dupa perioada hippie, rockerii, adolescentii dornici de distractie si artistii isi regasesc, in principiu, linistea si fericirea aici. Vama Veche inseamna free spirit pe ...bani putini.
 
Aici, poti gasi cazare cu doar cateva zeci de lei pe noapte, la cabane sau rulote, ori, daca esti mai pretentios, pentru tarife incepand cu 100 de lei pe noapte, poti sa te cazezi intr-o camera, hotelurile avand aici de la 1 la patru stele.









 

2. Viscri, judetul Brasov

 
Parasim litoralul romanesc si ajungem la munte. Unde puteam sa poposim prima data daca nu in Viscri, satucul de poveste care a fermecat familia regala britanica?
 
Ajungi in Viscri dupa un drum neasfaltat de vreo 20 de minute cu masina, in care n-o sa poti sa-ti iei privirea de pe fereastra si sa o mai ucizi, aruncand-o spre display-ul telefonului. Nicio sansa! Daca te prinde lasatul soarelui aici, vei vedea cateva cete de vaci ce se intorc agale spre casa, oprindu-se insa la fantana satului pentru a-si astampara setea.
 
Si n-o sa-ti vina sa crezi ca nu e o poveste de-a lui Creanga, ci ca e vacanta ta. 
 
Aici, timpul parca sta in loc si te vei trezi incojurat de asezari pitoresti, rupte din povestile rostite in fata sobei de bunici. Viscri e o alta lume, e o poarta spre trecut, spre trecutul nostru al tuturor, si, mai bine zis, e o poarta catre noi insine si autenticitatea care pare ca se pierde din ce in ce mai mult in haosul modernitatii.
 
Aici poti gasi cazare la pensiunile din apropiere sau chiar la localnici. Acestia sunt foarte prietenosi si iti vor pregati mese ca boierilor odinioara, cu preparate traditionale si gustoase de te vei linge pe degete. 
 
Sau, de ce nu, te pozi caza chiar in Brasov, si poti ramane in sat peste zi, timp in care sigur natura, oamenii si pitorescul locului te vor captiva. Ca idee, pretul pentru o camera de doua persoane, este de 200 de lei pe noapte, pentru o pensiune de doua margarete chiar din Viscri, arata travelmint.ro
 
Este o legenda: Cine vine in Viscri ... e imposibil sa nu se mai intoarca macar o data ... Si e adevarata!
 
Brasovul ofera si mai multe optiuni de cazare. Aici, hotelurile si pensiunile se adreseaza tuturor preferintelor si buzunarelor. 
 
In Brasov, pentru o camera de doua persoane, cu pat matrimonial, vei plati aproximativ 180 de lei pe noapte, la un hotel de trei stele, in functie de dotari si facilitati, dar si de pozitionare fata de centrul orasului.
 
Optiuni de cazare se gasesc si la doua si o stea, preturile fiind de aproximativ 100- 120 de lei pentru doua persoane pe noapte. 
 









 

3. Delta Dunarii

 
Delta este o destinatie turistica in care trebuie sa ajungi macar o data in viata. Aici, indiferent de perioada in care vii, cu siguranta nu vei regreta alegerea. Peisajele si mancarea specifica te vor cuceri iremediabil.
 
Daca vrei sa evadezi din aglomeratia orasului, Delta Dunarii iti va oferi exact relaxarea de care ai nevoie. Dupa cateva ore de plimbare cu barca, vei simti ca apartii acestui loc dintotdeauna. De asemenea, daca esti iubitor de pescuit, ai nimerit fix unde trebuia. Ce poate fi mai placut decat o barca plina cu undite, gata pregatita de marea captura odata cu rasaritul Soarelui?
 
Pentru o noapte de cazare in Delta, la o pensiune cu patru margarete, vei plati aproximativ 200 de lei pe noapte, pentru o camera de trei persoane.
 
La un hotel de trei stele, o noapte de cazare intr-o camera pentru doua persoane costa aproximativ 150 de lei, dar optiunile sunt variate, iar camere la pensiuni cu doua, trei margarete sau hoteluri de doua si trei stele, se pot inchiria cu pana in 100 de lei pe noapte.
 









4. Sibiu

 
In Sibiu, totul pare minimalist, modest, dar in acelasi timp de o finete graitoare, iar frumoasele sale strazile pietruite evoca perioada dominarii habsburgice. Aerul sibian inca pastreaza istoria tumultoasa si, in ciuda linistii, pare ca cel mai mic stranut ar putea dezlantui furtuna.
 
Pentru iubitorii de istorie si nostalgicii vremurilor apuse, Sibiul e destinatia perfecta de punctat in vacanta de 1 mai.
 
Ce-i drept, de cand a fost declarata Capitala europeana, in Sibiu se gasesc destul de greu locuri de cazare, insa e timp suficient pana la 1 mai sa iti rezervi ceva fix pe placul tau.
 
Si aici, preturile variaza, in functie de aceiasi factori.
 
La un hotel de trei stele din Sibiu, poti plati aproximativ 140 de lei pe noapte, pentru o camera de doua persoane.
 
Tot aici, la un hotel de doua stele, vei scoate din buzunar doar 65 de lei pe noapte, pentru o camera de doua persoane. 
 
Indiferent unde alegi sa iti petreci vacanta de 1 mai, important este sa ai aproape oamenii dragi si sa te bucuri de zilele libere exact cum iti place, dar, nu uita ca o destinatie turistica potrivita va completa perfect tabloul si iti va aduce un plus de relaxare si distractie, ingrediente care trebuie sa fie "litera de lege" in aceasta perioada!










5. Maramures


Maramuresul merita vizitat in orice perioada din an. Peisajele splendide te fac sa te simti intr-o alta lume si vei reusi sa te deconectezi complet de la agitatia din marile orase, si datorita caldurii locuitorilor, care te vor intampina la tot pasul cu urari de bine ai venit, dar si cu bunatati traditionale.

Iti va placea si portul lor stramosesc pe care il poarta cu mandrie si, desigur, dansurile si traditiile locale.

Maramuresul este considerat de multi sufletul satului tipic romanesc. Cu asezarile sale pitoresti, dealuri inverzite si campii pline de flori salbatice, dar si cu Cimitirul Vesel din Sapanta, Maramuresul concentreaza tot ceea ce inseamna viata la tara. 
 
Daca vrei sa vii aici de 1 mai, sa stii ca nu ai nevoie de multi bani. Ofertele hoteliere sunt numeroase si variate, dar poti alege si sa te cazezi la un localnic, astfel vei lua contact direct cu traditia si viata la tara, asa cum au trait stramosii nostri.
 
In cazul in care vrei sa te cazezi la un hotel de lux, vei plati aproximativ 800 de lei pentru trei nopti de cazare, intr-o camera pentru doi adulti, la patru stele.
 
Pentru hotelurile de doua si de trei stele, o noapte de cazare pentru doua persoane este in jur de 150-200 de lei.
 
Maramuresul te asteapta sa-i strabati popasurile montane, sa vizitezi locurile incarcate de istorie si sa te bucuri de bucataria traditionala absolut delicioasa.











6. Oradea

Oradea este unul dintre orasele deosebite din Vestul tarii, pe care trebuie sa le vizitezi cel putin o data. Centrul regional al Crisanei si resedinta judetului Bihor, Oradea a fost intotdeauna vazuta ca o localitate multiculturala, un centru turistic de o importanta majora si nu numai. Iata cateva dintre motivele pentru care merita sa alegi un city break in Oradea.
 
Iata cateva obiective turistice pe care nu le poti rata aici: 
 
Cetatea Oradea
 
Cetatea Oradea a fost construita in sec. XII. Cu o vechime impresionanta, constructia medievala este principalul obiective turistic al orasului si un simbol al istoriei indelungate a acestuia. Cetatea este formata din mai multe bastioane si corpuri, in interior turistii putand admira Biserica Romano-Catolica, Brutaria, Grajdurile si multe altele. De asemenea, periodic aici au loc diferite manifestatii culturale, care atrag vizitatori din toata tara si nu numai.

 
Muzeul Tarii Crisurilor
 
Muzeul Tarii Crisurilor este gazduit de cladirea Scolii de Cadeti, un obiectiv turistic in sine, ce dateaza din 1897. Complexul muzeal aduna cele mai importante si mai reprezentative exponate din diverse domenii, printre care stiintele naturii, istorie si arheologie, arta si etnografie. Colectiile sunt simbolice nu numai pentru Oradea, ci si pentru intreaga regiune a Tarii Crisurilor, asa cum spune si numele muzeului.

 
Piata Unirii
 
Piata Unirii se numara printre cele mai vizitate obiective turistice din Oradea, deoarece aici se afla o multime de cladiri deosebite. Printre cele mai importante puncte de reper de aici se numara: Palatul Episcopiei Greco-Catolice, Casa Kovacs, Palatul Primariei si Palatul Vulturul Negru.


 

7. Baile 1 Mai

 
Ti-ar prinde bine o vacanta in care sa iti incarci bateriile?
 
 Statiunea Baile 1 Mai, care se afla aproape de Oradea, nu se numara printre cele mai populare locuri din Romania pentru wellness si relaxare, dar acest lucru poate reprezenta un mare avantaj. Cu alte cuvinte, la Baile 1 Mai nu o sa ai parte de inghesuiala prea mare si o sa te poti bucura din plin de serviciile oferite aici.
 
Pentru cei care aleg sa-si faca concediul la Baile 1 Mai exista bazine cu apa termala (folosita in principal pentru tratarea bolilor reumatice). De asemenea, aici o sa gasiti si frumosul Lac cu nuferi, un loc unic in Romania.
 
Vestea extraordinara este ca preturile de cazare sunt mici, aici poti sa platesti pentru o camera de doua persoane, la un hotel de trei stele, intre 100 si 150 de lei.

La un hotel de patru stele, o camera dubla costa aproape 200 de lei pe noapte, insa preturile variaza in functie de facilitati si dotari.







8. Vacanta la Pucioasa

 
Aflata in judetul Dambovita, statiunea are ape sulfuroase, puturi minerale si fantana de leac.
 
Peisaje naturale care par desprinse din filme, posibilitatea de a face tratamente pentru diferite afectiuni, dar si numeroasele oportunitati pentru agrement fac din Pucioasa un loc ideal pentru un concediu reusit. Chiar daca se numara printre locurile mai putin populare din Romania, merita sa vii aici macar o data. 
 
Sfaturi de calatorie: Daca treci pe aici, nu uita sa vizitezi si  Muzeul de Etnografie, Parcul Independentei, Cetatea Sfanta Noul Ierusalim, Lacul de acumulare Pucioasa sau Pastravaria Pucioasa.

Aici, preturile pentru doua persoane pentru o noapte de cazare pleaca de la 100 de lei pentru un hotel de o stea si ajung la 300 de lei, pentru hotelurile de trei stele.






9. Sighisoara

 

Sighisoara este printre putinele orase-cetate locuite din Europa si singurul conservat in cea mai mare parte dar si locuit din Romania. Datorita arhitecturii sale remarcabile, a pozitiei dominante si a ambiantei geografice, orasul a fost supranumit inca de la sfarsitul secolului al XIX-lea "Perla Transilvaniei". 
 
Planul orasului-cetate este caracteristic oraselor germane intemeiate in evul mediu tarziu. Sighisoara are o imagine aparte si datorita faptului ca de secole, in acest burg medieval au convietuit in buna intelegere romani, maghiari, sasi si alte nationalitati, care s-au ajutat reciproc, dand nastere unei comunitati multiculturale. 
 
Daca esti pasionat de civilizatiile vechi, de istorie, cultura si mister, aceasta este destinatia ideala pentru tine.
 
Si aici, ofertele de cazare sunt variate, pentru toate buzunarele. De exemplu, o camera dubla la un hotel de patru stele costa in jur de 300 de lei pe noapte, in timp ce pentru aceeasi camera de doua persoane, dar la 3 stele, pretul este de 200 de lei pe noapte.
 







10. Cazanele Dunarii – Dubova, judetul Mehedinti

 
Dunarea, grava si tulbure , al doilea fluviu ca marime din Europa ( dupa Volga ) ,dupa ce izvoraste si strabate in drumul sau spre varsare 8 tari , strapungand o multime de bariere montane, reuseste in tara noastra sa atinga recordul de a avea cel mai lung defileu din Europa, adica de 134 km.
 
Primavara si vara, aceste locuri iti ofera o experienta turistica inedita. Te poti bucura mai mult de natura cand totul este inverzit. Un adevarat spectacol in aer liber, in care eroina principala, Dunarea , continua lupta cu muntele, de sute de ani.
 
Cazanele Mari si Cazanele Mici fac parte din 1980 din Rezervatia Naturala Portile de Fier, intinzandu-se pe o suprafata de 215 ha. Zona turistica se intinde doar 50 km , de la Svinita la Orsova.Este una dintre cele mai spectaculoase destinatii din Romania, fiind deseori numita si ‘’Dubrovnikul Romaniei’’ !
 
Aici este cea mai mare sculptura in piatra din Europa, care se vede foarte bine si de pe malul sarbesc. Se numeste Decebalus Rex si este impresionanta, avand 55 m inaltime si 25 latime. Cu 8 m mai mult decat Statuia Libertatii ( fara soclu), cu 17 m mai mult decat monumentul Hristos din Rio de Janeiro (tot fara soclu) si cu 7 m mai mult decat Colosul din Rhodos ( cu tot cu soclu)! Este integrata foarte bine in peisaj.
 
Toti turistii fac fotografii cu acest monument.Trebui sa aveti grija pentru ca aici, la Cazane, Dunarea se adanceste pana la 75 m. Curge vijelios printre munti. In rest , aceeasi panorama pe care a avut-o si Traian , acum 2000 de ani, mai putin sculptura!
 
In zona, poti gasi cazari care pornesc de la 100 de lei pentru o camera dubla si ajung la 300-400 de lei, in functie de numarul stelelor unitatii de cazare pe care o alegi. Optiuni sunt pentru toate buzunarele.

 






 
Citeste si: Tichete Cadou de Paste pentru angajati - care sunt avantajele companiei care le acorda?
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Craciun low-cost: sfaturi geniale pentru cadouri si mese festive pe buget redus
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Craciun low-cost: sfaturi geniale pentru cadouri si mese festive pe buget redus

today22 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa pui gelatina in piftie cat timp zeama este fierbinte – greseala care o face tulbure
Reteta zilei

De ce nu trebuie sa pui gelatina in piftie cat timp zeama este fierbinte – greseala care o face tulbure

today22 Dec. 2024
Adevarul despre cheltuielile de sarbatori: ce nu-ti spune nimeni despre cum pierzi bani
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Adevarul despre cheltuielile de sarbatori: ce nu-ti spune nimeni despre cum pierzi bani

today22 Dec. 2024
Cum sa faci fata presiunii financiare de sarbatori fara sa te afunzi in datorii
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum sa faci fata presiunii financiare de sarbatori fara sa te afunzi in datorii

today22 Dec. 2024
De ce nu ar trebui sa pui stafide in cozonac prea devreme greseala care afecteaza textura
Reteta zilei

De ce nu ar trebui sa pui stafide in cozonac prea devreme greseala care afecteaza textura

today22 Dec. 2024
Munca la negru e in floare la firmele de curierat din Romania. Controale masive de la ITM, ploua cu amenzi
Companii

Munca la negru e in floare la firmele de curierat din Romania. Controale masive de la ITM, ploua cu amenzi

today22 Dec. 2024
Craciunul saraciei: cum sa te feresti de cheltuieli haotice in perioada sarbatorilor
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Craciunul saraciei: cum sa te feresti de cheltuieli haotice in perioada sarbatorilor

today21 Dec. 2024
Craciunul inainte de 1989: cum petreceau romanii pe vremea lui Ceausescu?
Cultura generala

Craciunul inainte de 1989: cum petreceau romanii pe vremea lui Ceausescu?

today21 Dec. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Adevarul despre cheltuielile de sarbatori: ce nu-ti spune nimeni despre cum pierzi bani
Banii tai - sectiune de educatie...

Adevarul despre cheltuielile de sarbatori: ce nu-ti spune nimeni despre cum pierzi bani

today22 Dec. 2024
Cum sa faci fata presiunii financiare de sarbatori fara sa te afunzi in datorii
Banii tai - sectiune de educatie...

Cum sa faci fata presiunii financiare de sarbatori fara sa te afunzi in datorii

today22 Dec. 2024
De ce nu ar trebui sa pui stafide in cozonac prea devreme greseala care afecteaza textura
Reteta zilei

De ce nu ar trebui sa pui stafide in cozonac prea devreme greseala care afecteaza textura

today22 Dec. 2024
Munca la negru e in floare la firmele de curierat din Romania. Controale masive de la ITM, ploua cu amenzi
Companii

Munca la negru e in floare la firmele de curierat din Romania. Controale masive de la ITM, ploua cu amenzi

today22 Dec. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x