Din pacate, lipsa fondurilor necesare poate conduce, rapid, la inchiderea firmelor.
Daca te numeri printre cei care isi doresc sa devina antreprenori, iti sugeram 3 surse de finantare pentru afacerea ta!
Cea mai simpla metoda prin care poti obtine banii necesari pentru a pune pe picioare o afacere este sa faci un imprumut rapid. Insitutiile IFN ofera aceasta posibilitate, care este la indemana oricui. Cele mai multe dintre aceste IFN-uri au conditii flexibile de creditare, ceea ce face ca intreg procesul sa nu fie la fel de complex ca in cazul in care ai solicita un credit bancar. Imprumuturile rapide pot fi obtinute online sau telefonic, fara ca macar sa te prezinti la sediul institutiei finantatoare, astfel ca economisesti timp pretios pentru a te ocupa de toate aspectele pe care trebuie sa le pui la punct pentru demararea business-ului.
Te gandesti, poate, ca microfinantarea poate fi o alta alternativa de luat in calcul, insa aici exista mai multe riscuri la care te expui; de exemplu, este foarte posibil sa ti se solicite o garantie, sau sa te lovesti de dobanzi foarte mari.
Creditele online reprezinta, totusi, cea mai buna varianta in cazul in care nu ai nevoie de o suma mare de bani. Poti contracta un imprumut rapid aici!
Printre cele mai utilizate surse de finantare pentru afaceri, fondurile nerambursabile par sa fie colacul de salvare pentru multi dintre antreprenorii care se afla la inceput de drum. Cunoscute si sub denumirea de granturi, fondurile nerambursabile provin de la surse externe si ofera un mare avantaj, sugerat chiar de denumirea lor. Uniunea Europeana, organizatiile non-profit, asociatiile profesionale, diversele institutii guvernamentale sau nonguvernamentale sunt doar cateva dintre sursele de finantare la care poti apela. Spre deosebire, insa, de prima solutie propusa, in acest caz lucrurile vor fi demarate mai greoi, procesul necesitand un timp mai indelungat pana ce va fi finalizat.
Un alt aspect pe care trebuie sa il cunosti este ca optiunea de a accesa fonduri nerambursabile te obliga si pe tine, in calitate de antreprenor sa contribui cu o cofinantare. De regula, aceasta are o valoare cuprinsa intre 10 si 50 de procente, in functie de fondul nerambursabil.
O alta sursa de finantare pe care sa o iei in calcul poarta o denumire cel putin interesanta: ”Business Angels”. Investitorii, mai exact, sunt acele persoane care dispun de foarte multi bani lichizi pe care cauta sa ii investeasca in afaceri, ca asociat. Pe langa sprijinul financiar pe care il ofera, acestia contribuie si cu experienta pe care au in domeniul de business, asa ca acesta ar putea fi un mare atu pentru tine. In ceea ce priveste durata de finantare, vorbim despre o perioada medie sau lunga, iar investitia maxima care poate fi obtinuta nu depaseste, de regula, 1 milion de euro.
https://www.pexels.com/photo/women-wearing-white-long-sleeved-collared-shirt-holding-bitcoin-1037915/
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212