Angajatorii care vor incadra in munca elevi sau studenti pe perioada vacantei vor fi remunerati si in 2019. Astfel, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) reaminteste angajatorilor ca pot beneficia de un stimulent financiar lunar, in valoare de 250 lei, acordat din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru fiecare elev si student incadrat in munca pe perioada vacantei.
Citeste despre
stimulente pentru angajarea elevilor si studentilor
Vesti bune pentru mamicile care vor sa-si rotunjeasca veniturile, in contextul in care acestea ar putea lucra ca bone in curand, conform unui proiect de lege care se afla in dezbatere la Senat.
Citeste despre
job in timpul concediului de crestere copil
Ce se intampla cu sporul de toxicitate in 2019? Sporurile se acorda in conformitate cu prevederile Codului muncii si a contractelor de munca aplicabile, politica salariala find stabilita de parti, prin negocierea clauzelor contractului individual si, dupa caz colectiv de munca.
Citeste despre
sporul de toxicitate in 2019
Marti, 25 iunie 2019 este termenul limita pentru depunerea mai multor formulare si declaratii pentru contribuabili, conform calendarului obligatiilor fiscale pus la dispozitie de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.
Guvernul a stabilit ca, in anumite situatii, femeile pot beneficia de zile in plus de concediu! Asadar, vorbim de femeile care fac fertilizare in vitro care, conform legilslatiei in vigoare, pot cere 3 zile de concediu suplimentar.
ANAF avertizeaza: Nu accesati site-ul din SMS-uri primite in numele Agentiei – sunt posibile fraude
Se pare ca in ultima perioada au fost trimise SMS-uri in numele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in care sunt solicitate date cu caracter personal. Persoanele care primesc astfel de mesaje sunt informate ca au primit o suma de bani de la Agentie.
Citeste despre
avertismentul ANAF
AFM a dat startul pentru inscrierea in etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice 2019. Administratia Fondului pentru Mediu a anuntat redeschiderea sesiunii de inscrieri in programul Rabla pentru electrocasnice, dupa ce, din prima sesiune de inscrieri, s-a cheltuit doar putin peste un sfert din suma alocata programului.
Ministrul Finantelor spune ca nu ia in considerare sfatul FMI: Programul "Prima casa" va continua in noua sa forma. “O familie, o casa” este noua forma sub care va continua actualul program “Prima Casa”, anunta ministrul Finantelor Publice, precizand ca nu va tine cont de sfatul Fondului Monetar International care a sugerat ca programul sa fie redus treptat inainte de a se renunta la el.
Citeste despre
noua forma a programului Prima Casa
Finantele au publicat un NOU proiect de ordin. ATENTIE la sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2019. Ministerul Finantelor Publice (MFP) a publicat la rubrica de “Transparenta decizionala” un proiect de ordin cu impact asupra sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2019 a operatorilor economici, precum si pentru modificarea si completarea unor prevederi contabile.
Obligatiile angajatorului pe timp de canicula. Atentie la inregistrarea in evidenta contabila! Angajatorul are de indeplinit anumite obligatii in perioadele cu temperaturi extreme, astfel incat sa asigure protectia persoanelor incadrate in munca.
Teodorovici a anuntat ca Vama va fi scoasa din subordinea ANAF. Cand va fi adoptat proiectul?
Eugen Teodorovici, ministrul de Finante, a anuntat ca Vama va fi scoasa din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si ca va trece in subordinea sa directa.
ANAF a publicat, in data de 19 iunie, un nou proiect de ordin cu impact asupra Declaratiei unice. Documentul propune modificarea si completarea Ordinului presedintelui ANAF nr.49/2019 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a formularului "Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice.
OUG pentru UBER si BOLT a suferit modificari. Care sunt noile conditii? OUG prin care se reglementeaza activitatea aplicatiilor Uber, Bolt si Clever a suferit recent cateva modificari importante. Noua varianta se afla in prima lectura in sedinta de Guvern (joi- 20 iunie), dupa care poate primi avizul din partea Consiliului Economic si Social (CES).
Firmele din Romania ar putea fi protejate prin lege impotriva abuzurilor institutiilor statului. Operatorii economici din Romania ar putea fi protejati prin lege de abuzurile institutiilor statului, potrivit unui proiect de lege inregistrat in data de 18 iunie la Camera Deputatilor pentru dezbatere.
Guvernul NU sustine scutirea de impozit pe salariu pentru jurnalisti. Proiectul de lege pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care prevede scutirea jurnalistilor de la plata impozitului pe venit, nu este sustinut de Guvern. Initiativa a fost adoptata tacit de Senat la inceputul lunii, dar evolutia nu a fost cea dorita pentru jurnalisti.
Recent a fost inregistrata in Senat o propunere legislativa pentru modificarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal. Aceasta prevede scaderea accizelor la benzina si eliminarea supraimpozitarii la contractele de munca cu timp partial.
Depasirea cifrei de afaceri. Cand este necesara inregistrarea in scopuri de TVA? Dezbatem cazul unei firme cu activitate de alimentatie publica, neinregistrata in scopuri de TVA. Acesta a depasit cifra de afaceri de 80.000 euro din vanzarea unei constructii si exista o dilema legata de inregistrarea in scopuri de TVA. Vom afla de la specialistul nostru daca firma se incadreaza la exceptii conform art. 266 alin. (1) pct. 3 din Codul fiscal sau nu.
Citeste si:
Care sunt sansele ca PSD sa castige alegerile prezidentiale si de ce nu a mai reusit nimeni dupa Iliescu sa ajunga la Cotroceni