ANAF a transmis termenul de depunere a declaratiilor fiscale in aprilie 2019. Cititi in continuare care sunt declaratiile fiscale pe care aveti obligatia sa le depuneti la ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala) in luna aprilie 2019 la termenele prezentate.
Citeste despre
depunerea declaratiilor fiscale aprilie 2019
O categorie de salariati incepe luna aprilie cu vesti bune. Guvernul a stabilit sa acorde o
zi libera angajatilor din sectorul public chiar la finalul acestei luni.
Citeste despre
ziua libera acordata de Guvern
ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala) a publicat in data de 1 aprilie Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale. Acesta este disponibil la rubrica Servicii Online - pozitia 14.
Persoanele fizice pot investi incepand din data de 2 aprilie 2019, in 4 noi emisiuni de titluri de stat in cadrul Programului Tezaur, cu scadente la 1,2,3 si 5 ani, cu dobanzi de 3,5%,4%, 4,5% si 5%, anunta Finantele.
Un proiect de ordonanta de ugenta depus recent propune extinderea categoriei de activitati in care pot fi angajati zilieri. In lista ar putea fi incluse domeniile publicitate, restaurante si interpretare artistica. Totodata, in proiect este mentionata si eliminarea remuneratiilor zilierilor din categoria veniturilor exceptate de la plata contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate.
Proiectul de lege care prevede ca indemnizatia de crestere pentru al doilea copil sa nu fie mai mica decat indemnizatia pentru primul copil a fost adoptat miercuri, 3 aprilie, de Parlament. Proiectul a fost adoptat cu unanimitatea celor 254 de deputati prezenti.
Citeste despre
indemnizatie crestere copil 2019
Anunt CECCAR: a fost prelungita perioada de valabilitate a vizei aferente anului 2018. CECCAR filiala Bucuresti anunta ca, hotararea Conferintei Nationale din data de 30 martie 2019, s-a prelungit perioada de valabilitate a vizei aferente anului 2018.
Ultimul termen hotarat este 30 aprilie 2019, exclusiv pentru membrii care au depus rapoartele de activitate anuale, aferente anului 2018 si au indeplinit integral obligatiile fata de Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania.
Proprietarul unui imobil nelocuit nu plateste taxe de gunoi, PSI si paza. El a reusit sa obtina sprijinul Avocatului Poporului privind taxele pe care i le cerea Consiliul Local pentru un imobil in care nu mai locuia de peste 30 de ani.
Ordonanta de Urgenta nr. 41/2018 a fost aprobata prin lege de Parlamentul Romaniei, asadar unii bugetari vor primi majorari salariale care nu au fost cuprinse in bugetul de stat pentru 2019. Actul poate fi consultat integral la finalul articolului.
Ministrul Muncii, Marius Budai, a anuntat ca plata pensiilor se va face incepand de luni si se va finaliza pana pe 15 aprilie. Oficialul a mai spus ca vor fi si "cresteri spectaculoase".
Cum se realizeaza desfacerea CIM in perioada de preaviz pe motive disciplinare. Tribunalul Brasov a oferit o decizie relevanta cititorilor E-Juridic intr-un caz de desfacere a contractului individual de munca (CIM) pe motive disciplinare, desi angajatul se afla deja in preaviz.
Noul Cod penal din Brunei stabileste ca persoanele care intretin relatii homosexuale vor fi condamnate la moarte prin biciuire sau prin aruncarea de pietre.
Un judecator din statul american Texas a demisionat din greseala din functia pe care de-abia o obtinuse pe 1 aprilie. Cum a fost posibil acest lucru?
Trezorierul si coordonatorul campaniei pentru europarlamentare a PSD, deputatul Mircea Draghici, a fost pus sub urmarire penala de catre DNA pentru delapidarea subventiilor acordate partidului pe care il reprezinta de catre Autoritatea Electorala Permanenta.
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, arata ca nu este nevoie de lege pentru aducerea aurului in tara si ca rezerva nu ar trebui sa "o jucam la pacanele". Acesta a precizat ca BNR va incerca sa explice cat mai bine ceea ce inseamna rezerva de aur, pentru ca "s-au plimbat multe idei pe langa subiect", iar aceasta rezerva nu este o investitie si "nu o jucam la pacanele".
Citeste despre
aducerea in tara a rezervei de aur
Fosta sefa a DNA scapa de controlul judiciar dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a aprobat plangerea.
Cu doar cateva ore inainte de inceperea unei noi runde de negocieri intre Parlamentul European si Consiliul UE privind nominalizarea primului procuror sef al EPPO, Kovesi reuseste sa scape de controlul judiciar pe care l-a contestat la ICCJ ca fiind o masura nelegala.
Citeste despre
controlul judiciar al fostei sefe DNA
A treia runda de negocieri pentru numirea procurorului sef al EPPO a esuat. Consiliul UE (condus de Romania) il sustine in continuare pe candidatul francez, Francois Bohnert, in timp ce Parlamentul European merge cu varianta Kovesi. Conform declaratiilor date de parti, exista sansa ca numirea primului procuror sef al EPPO sa se faca dupa alegerile europarlamentare. Acest lucru poate insemna si cateva luni de intarziere.
Directiva UE privind securitatea cibernetica a intrat in vigoare in Romania. Legea nr. 362/2018 care transpune Directiva UE 1.148/2016 a Parlamentului European si a Consiliului a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 21/2019 si a intrat in vigoare la inceputul anului. Sunt lucruri importante pe care trebuie sa le stim cu totii, insa firmele vor fi cu precadere interesate si intr-acelasi timp vizate de acest nou act.
Perchezitii la domiciliu sau la sediul social. Drepturi, obligatii si solutii. Drepturile fundamentale pe care le avem inscrise in Constitutie si alte legi relevante pot fi uneori incalcate sau, mai bine spus, restrictionate de catre stat prin organele sale abilitate. Daca vrei sa stii ce poti sa faci in timpul unor perchezitii la domiciliu sau la sediul social, atunci continua lectura mai jos.
Citeste si:
Renault Romania angajeaza peste 350 de persoane si se pregateste de relocarea celor 3.000 de angajati din Bucuresti