Clientii unuia dintre cei mai importanti furnizori de electricitate si gaze din Romania au primit o veste surprinzatoare la inceputul acestei saptamani, atunci cand au aflat ca durata contractelor pe care le au cu furnizorul va fi redusa. E.ON Energie a trimis o notificare clientilor prin care anunta ca reduce perioada de valabilitate a contractelor aflate in vigoare pana la 31 martie 2025, atunci cand expira schema de plafonare a facturilor.
„Urmatoarea perioada contractuala se incheie pe data de 31.03.2025. In masura in care ambele parti isi doresc continuarea relatiei contractuale si dupa 31.03.2025, atunci contractul de furnizare se va prelungi pentru perioade succesive de catre 1 an”, se arata in notificarea trimisa de reprezentantii E.ON Energie clientilor.
Clientii pot refuza aceasta modificare printr-un raspuns trimis companiei. In cazul in care niciun raspuns nu va trimis din partea clientilor, E.ON Enegrie va considera ca modificarea propusa este acceptata. ”Subliniem faptul ca notificarile sunt propuneri din partea companiei, iar clientii care nu sunt de acord cu aceste prevederi au posibilitatea de a refuza, caz in care raman in vigoare prevederile din contractele valabile inainte de aceste notificari”, spun cei de la E.ON.
Reprezentantii companiei au si explicat de ce s-a ajuns la o asemenea solutie, sustinand ca pentru moment nu se stie care vor fi preturile la electricitate si gaze dupa expirarea schemei de plafonare a facturilor.
„Notificarea clientilor privind modificarea unor prevederi din contractele initiale semnate de catre acestia este o activitate curenta a oricarui furnizor de energie. Modificarea perioadei contractuale, pana la data de 31.03.2025, este in linie cu data pana la care este in vigoare schema de plafonare a preturilor, conform legislatiei actuale.”, se arata in comunicatul emis de E.ON Energie.
“Acest termen de valabilitate se aplica atat pentru serviciul de furnizare a gazelor naturale cat si pentru serviciul de furnizare a energiei electrice si pentru majoritatea contractelor, in conformitate cu prevederile din contractele semnate de clienti. Dupa aceasta data, prelungirea contractului se face automat, ca si pana acum, in cazul in care niciuna dintre parti nu notifica in scris celeilalte parti faptul ca nu doreste prelungirea automata a contractului de furnizare. Inainte de expirarea termenului de valabilitate contractuala, vom informa clientii asupra pretului valabil dupa acel moment.”, mai transmit reprezentantii companiei.
Potrivit legislatiei in vigoare, respectiv OUG nr. 27/2022, cu ultimele modificari si completari (Legea nr. 357/2022, in vigoare din 16 decembrie 2022, precum si OUG nr. 192/2022, in vigoare din 30 decembrie 2022), masurile de protectie a consumatorilor de gaze naturale si electricitate sunt valabile pana la 31 martie 2025. "Astfel, incepand cu 31 martie 2025, conditiile din piata vor fi cu totul altele decat cele actuale, fapt pentru care am decis sa aliniem termenele de valabilitate a contractelor la aceasta data.", mai explica cei de la E.ON.
Citeste si: Cursul valutar ia foc, in curand: peste 5 lei pentru un EURO. Vor fi loviti in special romanii care stau in chirie
Sursa foto: unsplash.com
Ultimele NOUTATI
Trucul genial care te ajuta sa gatesti drobul pentru masa de Craciun intr-o ora!
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si