Salariu minim de 3.000 de lei, in Romania: Guvernul a cazut de acord. Acum, nu doar constructorii vor avea acest beneficiu
salariu minimsalariu minim agriculturasalariu minim constructii
Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a declarat joi faptul ca in Executivul de la Bucuresti exista coerenta privind intentia de a majora salariul minim la 3.000 de lei net, pentru muncitorii din agricultura.
"Este prima oara cand vad o coerenta la nivel guvernamental. Vrem sa marim salariul minim in agricultura la 3.000 de lei, asa cum este in constructii.
Romania a ramas granarul Europei, dar al doilea este Ucraina. Romania trebuie sa isi vada oportunitatile si sa se pregateasca pentru aceste lucruri", a declarat presedintele PSD, pentru
Digi24.
Guvernantii isi doresc ca, astfel, sa stopeze exodul de forta de munca din agricultura si sa motiveze romanii sa munceasca in tara, in acelasi sector, diminuand astfel criza fortei de munca ce pune acum mari probleme fermierilor.
Referitor la salariul minim pe economie, Ciolacu a precizat ca "e o discutie, nu sa creasca salariul minim pe economie, pentru ca a existat o crestere, trebuie sa vii cu ceva predictibil si pentru mediul de afaceri". "Noi am venit cu o lege prin care am limitat salariul minim pentru 12/24 de luni. Salariul minim pe economie e un fel de ajutor social. Nu poti sa maschezi o evaziune fiscala sub salariul minim. Am avut si o ministra la Sanatate care se angajase la propria companie pe salariul minim", a adaugat acesta.
Alta veste buna: nu vor creste taxele!
Un alt anunt important facut de liderul PSD, in contextul in care pe bugetul de stat apasa o presiune tot mai mare, dat fiind contextul deosebit de sensibil, este acela ca autoritatile de la Bucuresti nu intentioneaza sa creasca taxele romanilor.
"S-a dus vremea in care statul face un efort de la bugetul statului, cu o relaxare fiscala pe o anumita zona, categoric nu vor exista taxe crescute, cel mai important in acest moment este daca eu reduc o taxa, la buget sa vad costurile, sa un mi se mareasca la buget tot mie. Iau de exemplu taxa clawback la un medicament de un leu, nu mai produc medicamentul de un leu si atunci trebuie sa compensez un medicament similar care costa trei. Plus, investesc intr-un program, vreau sa urmaresc si parametrii...ce a castigat Romania, asta e noutatea cu care eu vreau sa vin in coalitie. Sa avem, sa urmarim pentru prima oara", a mai precizat Marcel Ciolacu.