Salarii in tara, ca afara: unde lucreaza romanii care sunt platiti regeste, cu mii de euro pe luna, la privat
joburi bine platitesalarii mariangajari
Majoritatea domeniilor de activitate au inregistrat cresteri salariale, in anul 2021, arata o analiza recent publicata. Cresterile nu sunt insa uniforme, ci difera de la un domeniu de activitate la altul. Vestile bune nu se opresc insa aici. Conform specialistilor in recrutare, salariile vor continua sa creasca si anul acesta. In general, estimarile arata majorari de pana la 15%.
Astfel, avem o majorare semnificativa a salariilor, evaluata la 31% in Vanzari si Marketing, in timp ce Sectorul IT/Telecom se poate mandri cu un procent semnificativ mai redus, de 16%.
Un clasament al salariilor medii cele mai mari arata astfel:
-
salariu mediu net de 1.629 euro in IT/Telecom;
-
salariu mediu net de 1.433 euro in Medicina/Sanatate;
-
salariu mediu net de 1.200 de euro in Inginerie;
-
salariu mediu net de 1.222 euro in Management.
La polul opus, avem cele mai mici salarii medii:
-
Administrativ / Secretariat - 771 euro;
-
Call Center - 797 euro;
-
Turism / Horeca - 879 euro.
Angajatii asteapta noi majorari salariale
Date fiind provocarile financiare crescute si preturile tot mai mari pe care le suporta romanii la aproape toate bunurile si alimentele de stricta necesitate, angajatii romani asteapta ca managerii lor sa le mareasca, anul acesta, salariile.
52% dintre cei chestionati au aceasta asteptare de la firma pentru care lucreaza si se pare ca sperantele lor au si sanse reale de a se materializa, tinand cont de faptul ca 35% dintre specialistii in resurse umane estimeaza cresteri cuprinse intre 10 si 15%.
Insa
angajatii nu-si doresc doar mai multi bani in mana, ci asteapta de la angajatorul lor si alte beneficii, precum:
-
decontarea transportului (39%);
-
acordarea de bonusuri de performanta (38%);
-
participarea la programe de dezvoltare personala (30%);
-
asigurare privata de sanatate sau abonament la o clinica medicala privata (29%).
Dincolo de bani si beneficii extrasalariale, angajatii au anul acesta si asteptari spirituale. 69% dintre ei sustin ca isi doresc ca munca sa le fie apreciata, in timp ce 29% vor sa beneficieze de echilibru intre viata personala si cea profesionala, o provocare uriasa in contextul muncii de acasa, care s-a dovedit a fi productiva, insa destul de provocatoare cand vine vorba despre impunerea acestor limite intre lucru si viata de familie sau timp personal.