Reactia ELCEN: de ce au ramas bucurestenii fara caldura in mijlocul iernii
calduracaldura bucurestielcenradet
Locuitorii din Drumul Taberei si din cartierul Militari au ramas fara apa calda si caldura de aproape doua zile, din cauza unei avarii.
Reprezentantii ELCEN au explicat aparitia avariei si promit sa rezolve in cel mai scurt timp disconfortul creat:
"In data de 04.01.2016, ora 11:25, la CTE Bucuresti Vest s-a oprit din functionare CAF-ul nr. 6, ca urmare a unei avarii (pierderi de fluid) la sistemul convectiv. Acest CAF (cazan de apa fierbinte), utilizat ca agregat de varf, are o capacitate nominala de 100 Gcal/h".
Agregatul producea circa 20 Gcal/h dintr-un total de 205 Gcal/h produs la nivel de CTE Bucuresti Vest, adica mai putin de 10% din productia centralei, destinata municipiului Bucuresti, mai precis cartierelor Crangasi, Militari si Drumul Taberei.
In urma acestui eveniment neplacut, ELCEN a recurs la urmatoarele actiuni:
- a organizat si mobilizat echipe de interventie in vederea eliminarii avariei
- a marit productia de energie termica la CTE Grozavesti cu circa 60 Gcal/h, preluand astfel zonele arondate CTE Bucuresti Vest, fiind astfel restransa aria de termoficare a CTE Bucuresti Vest, odata cu extinderea ariei CTE Grozavesti.
In paralel cu demersurile efectuate pentru remedierea avariei, ELCEN a comunicat RADET ca are disponibilitati de productie a energiei termice de 50 Gcal/h in CTE Progresu, respectiv 100 Gcal/h in CTE Bucuresti Sud, care pot fi utilizate pentru asigurarea conditiilor de confort termic locuitorilor Bucurestiului.
Aceste capacitati de productie sunt in continuare disponibile si neutilizate. In plus, incepand de marti, ora 18:00, ELCEN mai pune la dispozitia RADET inca 140 Gcal/h, ca urmare a comenzii de pornire a blocului nr. 5 de la CTE Bucuresti Sud.
ELCEN mentioneaza si faptul ca situatia creata a fost determinata de un cumul de factori:
- avariile RADET din data de 31.12.2015, respectiv 02.01.2016
- avaria ELCEN din data de 04.01.2016
- temperaturile scazute din aceasta perioada
"Mentionam ca inertia sistemului de termoficare (timpul necesar de revenire in parametri normali) este cuprinsa intre 12-24 h in conditiile unor temperaturi medii de iarna. Pe aceasta cale, dorim sa adresam locuitorilor Bucurestiului scuzele noastre pentru disconfortul creat si dorim sa-i asiguram ca vom depune toate eforturile necesare pentru evitarea unor astfel de situatii", transmit reprezentantii ELCEN printr-un comunicat de presa.
Editorialist Manager.ro
9 ani de experienta in domeniul editorial
adresa de email:
mariat@rs.ro