Raportul politiei in cazul Alexandrei Macesanu: Politistii nu au fost lasati sa intre in casa timp de PATRU ORE
cazul caracalcrime caracalalexandra macesanuluiza melencugheorghe dincacriminal in serie
Cazul Caracal: Incepe sa se faca lumina intr-unul dintre cele mai grave cazuri de crima care au zguduit Romania in ultimii ani. Alexandra Macesanu si Luiza Melencu ar fi fost rapite, sechestrate, batute, violate si ucise de suspectul Gheorghe Dinca, care si-a recunoscut faptele in arestul politiei. Desi, pana in acest moment nu se cunosc date concrete cu privire la locul in care se afla, rapoartele autoritatilor incep sa scoata la lumina modul de operare a institutiilor statelor, acuzate de opinia publica fie de neglijenta, fie de necunoastere a legii.
Rportul politiei in cazul Alexandrei Macesanu da peste cap aproape tot ce stia opinia publica pana in acest moment. Concret, datele prezentate de politie contrazic total declaratiile Serviciului de Telecomunicatii Speciale si arata ca, de fapt, politistii nu au fost lasati sa patrunda in casa suspectului intre ora 04:00-06:00, de catre magistrat, care a invocat faptul ca orice proba obtinuta in acest interval de timp poate fi anulata in instanta, pentru ca nu au mandat de perchezitie.
Cazul Caracal: Iata raportul politiei in cazul Alexandrei Macesanu
- miercuri, 24 iulie, ora 20.30 - Tatal Alexandrei reclama disparitia acesteia la postul de Politie Dobrosloveni
- joi, 25 iulie, ora 08.00 - Tatal Alexandrei revine la postul de politie
- ora 09.00 - politistii vin la casa familiei Macesanu, o audiaza pe mama si ridica fotografii ale fetei
- ora 10.30 - Mama Alexandrei este audiata. In prezenta adjunctului postului de politie Dobrosloveni, femeia este sunata de Gheorghe Dinca, care ii spune "mama soacra, eu si Alexandra plecam la munca in Anglia". Politistul suna insistent pe numarul respectiv, dar nimeni nu mai raspunde.
- ora 10.30: Seful postului de politie din Dobrosloveni cere Politiei Caracal ca Alexandra sa fie data in urmarire nationala. Dispecerul de serviciu de la Politia Caracal transmite solicitarea mai departe, catre IPJ Olt.
- ora 10.54: Seful postului de politie Dobrosloveni il anunta telefonic pe seful Biroului de Investigatii Criminale de disparitia Alexandrei.
- ora 11.04: IPJ Olt primeste de la Politia din Caracal un raport al disparitiei Alexandrei.
- ora 11.05: Alexandra suna la 112 si ii spune dispecerului de la STS Olt ca a fost rapita si violata, dar pana la redirectionarea apelului catre IPJ Olt convorbirea se intrerupe.
- ora 11.07: Dispecerul STS Olt o suna inapoi pe Alexandra si directioneaza apelul catre IPJ Olt. Politistul afla de la Alexandra ca a fost rapita, batuta si violata. Politistul redirectioneaza apelul catre dispecerul Politiei Caracal.
- ora 11.12: Alexandra suna la 112, spune, din nou, ce i se intampla. Dispecerul STS Olt redirectioneaza apelul catre dispeceratul Politiei Caracal si cere interventie urgenta. Dispecerul Politiei Caracal transmite unei patrule de ordine publica adresa indicata de Alexandra de pe o carte de vizita gasita in casa. Politistii care erau in zona strazii Antonius Caracalla (adresa de pe cartea de vizita) pleaca, PE JOS, sa caute adresa.
- ora 11.13: Un politist din patrula pedestra o suna pe Alexandra si cere mai multe detalii despre adresa (locuinta ii apartine unui inginer de cadastru). Adresa la care ajung politistii nu se potriveste cu cea descrisa de Alexandra, asa ca agentii merg la sediul Politiei Caracal si il anunta pe seful Biroului de Investigatii Criminale ca adresa este incorecta.
- ora 11.29: sefului Biroului de Investigatii Criminale o suna pe Alexandra si incearca sa o linisteasca. Alexandra ii spune ca a fost violata si ca cel care o sechestreaza a plecat la farmacie. Politistul o intreaba daca are conexiune la internet, fata ii spune ca nu. Politistul o intreaba daca poate iesi din casa, Alexandra ii spune ca este legata si in curte sunt caini-lup. Pe fundal, politistul aude latrat de caini, iar Alexandra ii spune ca nu mai poate vorbi pentru ca Gheorghe Dinca s-a intors. Ii mai spune sefului Biroului de Investigatii Criminale ca s-ar putea ca locul in care se afla sa fie in cartierul Protoseni din Caracal.
- ora 11.45: Seful Biroului de Investigatii Criminale vorbeste cu seful Politiei Caracal. Patru echipe de politisti pleaca in cartierul Protoseni. Tot el ii cere superiorului sa trimita politisti la farmacie pentru a vedea daca suspectul a ajuns acolo. Politistii verifica strada Nicolae Balcescu si Aleea Mihai Viteazu, din cartierul Protoseni pentru ca primesc de la surse informatii potrivit carora acolo s-ar putea afla telefonul de pe care a sunat Alexandra.
- ora 11.45: O echipa operativa cu politisti de la Investigatii Criminale, Ordine Publica si de la postul de politie Dobrosloveni incep cautarile in Caracal. Tatal Alexandrei ii insoteste pe politisti.
- ora 12.30: Un politist de la Serviciul de Investigatii Criminale cere la 112, prin intermediul dispeceratului IPJ Olt, deschiderea aplicatiei de localizare a apelului.
- ora 16.00: Politistii revin la sediul Politiei Caracal si, impreuna cu superiorii lor identifica trei adrese din Caracal ale unor suspecti, care ar fi comis fapte similare celor reclamate de Alexandra. Cu sprijinul procurorului de caz, cer mandate de perchezitie pentru cele trei adrese.
- ora 19.58: Politistii obtin mandatele si fac perchezitii la cele trei adrese, dar nu gasesc nimic relevant.
- ora 22.00: Politistii se reintorc la sediul Politiei Caracal. In echipa intra si prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal.
- ora 22.00 – 01.00: La Caracal ajunge echipa DOS si impreuna cu cei doi procurori rezolva problema tehnica privind identificarea locatiei. Echipa operativa identifica si proprietarul masinii care apare in imaginile de pe camera de supraveghere. Adjunctul IPJ Olt propune sa intre in casa, chiar daca nu exista mandat de perchezitie, dar procurorii nu sunt de acord. Le spun politistilor ca probele ridicate in lipsa mandatului ar putea fi anulate in instanta si dau drept argument o circulara a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, conform careia probele obtinute in afara intervalului orar scris pe mandatul de perchezitie sunt nule.
- ora 01.40: Telefonul suspectului este interceptat si localizat in interiorul casei. Echipa operativa cere mandate pentru locuinta respectiva si alte doua care apartin familiei suspectului.