PSD e acuzat ca, desi avea bani pentru 80 de km de AUTOSTRAZI, a risipit tot pe SALARII si PENSII
supraacciza carburantiinfrastructura rutieraflorin romanpnlpsdpensiisalarii
Statul roman a colectat din septembrie 2017 pana in prezent suma de aproximativ 5.850 milioane de lei, bani ce reprezinta supraacciza la carburanti. Informatia a fost oferita de liberalul PNL Florin Roman, care a adresat o interpelare Ministerului de Finante, in care cerea lamuriri asupra colectarii bugetare pe acest sector.
Liberalul Florin Roman a transmis un comunicat de presa in care arata ca in ultimii doi ani, statul a colectat numai din supraacciza pe carburant, aproximativ 5,850 milioane de lei.
"5848,9 milioane lei este suma colectata de statul roman prin introducerea supraaccizei la carburanti, din septembrie 2017 si pana in prezent. Este raspunsul oficial la o interpelare adresata ministrului Finantelor Publice. La momentul introducerii supraaccizei la carburanti, guvernul PSD dadea asigurari ca acesti bani vor fi colectati intr-un fond distinct, cu destinatie speciala pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii rutiere. Asa cum ne-a obisnuit guvernarea PSD, totul a fost o minciuna. Din banii colectati pentru supraacciza s-ar fi putut construi circa 80 de km de autostrada. Am intrebat si unde s-au dus banii, daca au fost destinati infrastructurii, dar ministerul Finantelor a inteles sa nu raspunda, o smecherie des folosita cand statul refuza sa raspunda la o interpelare a unui parlamentar”, a transmis liberalul.
Desi ar fi avut bani pentru a construi 80 de kilometri de autostrada, Florin Roman acuza social-democratii ca i-au cheltuit pentru plata pensiilor si salariilor.
"Banii din supraacciza au mers in bugetul general din care s-au platit salarii si pensii nesustenabile, doar pentru ca PSD sa se poata lauda ca a dat si altii au taiat. Este un nou exemplu major de minciuna a romanilor, tepuiti de guvernarea PSD. Dancila si PSD au fost adversari inversunati ai dezvoltarii infrastructurii, pentru ca romanii din zonele mai sarace pot fi mai usor de manipulat de propaganda PSD. Nedepunerea proiectului pentru autostrada Moldovei, finantata din fonduri europene, este cea mai buna dovada in acest sens”, mai transmite Roman, citat de Mediafax.
Majorarea accizei pe litru de carburant, incepand cu data de 15 septembrie 2017, nu este evidentiata separat in executia bugetara, ci se regaseste in totalul incasarilor din accize. Potrivit executiei de casa a bugetului de stat, acciza incasata este evidentiata distinct pentru fiecare categorie de produs accizabil (benzina, motorina, etc)”, precizeaza Roman.
Citeste si:
IMM-urile, in razboi cu statul: Miza - Cresterea salariului minim