Profesorul de istorie care a ghicit castigatorii tuturor alegerilor de la Casa Alba, din 1984, a prezis INFRANGEREA LUI TRUMP
donald trumpalegeri suaalegeri prezidentiale suaallan lichtman
Exista in lume evenimente care ne ridica semne de intrebare cu privire la capacitatile omului de a anticipa ceea ce se va intampla pe viitor. Scepticii spun ca, atunci cand cineva prezice un eveniment si acest lucru se adevereste, ''a nimerit-o''. Insa chiar si cei mai sceptici oameni ajung sa fie pusi in fata unor personaje care ii fac sa aiba indoieli. Un astfel de personaj este profesorul de istorie Allan Lichtman, omul care a prezis castigatorii tuturor alegerilor prezidentiale din SUA, din 1984 pana in prezent. Lichtman are o predictie si pentru alegerile de anul acesta, si nu va fi deloc pe placul actualului presedinte al SUA, Donald Trump.
Profesorul Allan Lichtman, ajuns astazi la venerabila varsta de 73 de ani, a reusit sa ''ghiceasca'', conform unei formule proprii, fiecare castigator al alegerilor prezidentiale din SUA, din 1984 pana in prezent.
Dar adevarul istoric e putin diferit, si interpretabil, vizavi de alegerile din 2000, cand Lichtman a prezis ca Al Gore va castiga alegerile. Desi Gore a castigat votul popular, in cele din urma a pierdut presedintia in fata lui George W. Bush, dupa ce Curtea Suprema a decis sa opreasca numararea voturilor electorale din Florida.
Exceptand aceasta situatia, profesorul se bucura de o reputatie de necontestat.
Profesorul a declarat, in luna august, pentru CNN, ca Trump VA PIERDE ALEGERILE
Ei bine, si pentru alegerile de anul acesta, profesorul a declarat, intr-un interviu pentru
CNN, ca stie deja rezultatul: Donald Trump, actualul lider de la Casa Alba, va iesi pierzator din competitie.
Potrivit CNN, metoda folosita de Lichtman se bazeaza pe ''13 chei'', la care se poate raspunde drept adevarat sau fals pentru orice alegeri date si vizeaza factori precum economia, carisma candidatilor, reactiile sociale.
Profesorul spune ca secretul depistarii invingatorului inainte de a vedea numaratoarea voturilor ''este sa fii cu ochii pe imaginea de ansamblu a puterii si performantelor''. Profesorul nu da nicio atentie sondajelor electorale sau fluctuatiilor de popularitate din campaniile electorale.