Prima tara din U.E. ce recunoaste legal genul neutru
intersexal treilea geneuropagermania
Ceea ce a devenit un zvon de cativa ani, tocmai s-a adeverit, Germania fiind prima tara din Uniunea Europeana care recunoaste in mod legal un al treilea gen sexual, genul neutru.
Totul a pornit de la cazul unei femei al carei cromozom s-a confirmat ca nu apartine nici sexului feminin, nici celui masculin, iar activistii descriu incidentul drept “o mica revolutie”, conform site-ului de stiri BBC.
Curtea constitutionala din Karlsruhe a acordat Guvernului german termen pana la finalul anului 2018 pentru a reglementa prin lege recunoasterea si asumarea unui alt gen, cu exceptia celor doua existente deja, motivand faptul ca “reglementarile actuale ale starii civile erau discriminatorii pentru persoanele de tip intersex”. Categoria se va numi “inter” sau “divers”.
Aceasta schimbare nu are legatura cu persoanele de tip transgender, ci este vorba despre o conditie genetica ce afecteaza 1,7% din populatia lumii. Pur si simplu unele persoane se nasc cu caracteristici ale ambelor sexe.
Acest tip de persoane sunt deja recunoscute oficial in tari precum Australia, India, Noua Zeelanda, Nepal si Statele Unite, unde anul trecut s-a eliberat primul certificat de nastere de acest tip.
Nu acelasi lucru s-a intamplat in Franta, unde in luna mai a acestui an, o instanta a refuzat sa recunoasca genul “neutru” al unui psihoterapeut in varsta de 66 de ani care nu s-a nascut nici cu organ genital feminin, nici cu organ genital masculin, dar care era inregistrat oficial ca fiind barbat.
Curtea din Franta a spus ca distinctia dintre barbat si femeie este o “temelie” pe plan social si al organizarii legislative, iar recunoscand un al treilea gen ar implica “numeroase schimbari legislative”
a relatat New York Times
In Danemarca, Malta, Irlanda si Norvegia, cetatenii adulti isi pot alege singur sexul din punct de vedere legal, fara examinare medicala, iar in unele cazuri pot aplica pentru a li se schimba genul de pe certificatul de nastere.
Citeste si:
Financial Times critica dur Uniunea Europeana pentru frica de a reactiona cu privire la ce se intampla in Romania si Ungaria