Patronii din Romania SUSTIN cresterea salariului minim. Cu o conditie
mediul privatafacerisalariul minimmajorare salariu minim
Controversata majorare a salariului minim lansata de Viorica Dancila in ultimele sale zile de guvernare starneste discutii aprinse in randul oamenilor de afaceri din Romania, care nu se opun majorarii, insa vor sa fie sustinuti pentru a face fata impactului financiar pe care il presupune o astfel de masura.
Florin Jianu, presedintele Consiliului National al IMM-urilor din Romania (CNIPMMR), sutine ca oamenii de afaceri din Romania nu se opun majorarii salariului minim brut pe tara, insa au nevoie de sustinere din partea statului.
Concret, ei cer de la stat masuri compensatorii, astfel incat sa nu le fie afectate afacerile de efortul financiar pe care il aduce la pachet aceasta masura, mai ales ca, nu a trecut nici macar un an de cand statul a ridicat stafeta grilei de salariu si a impus angajatorilor contributii salariale mai mari.
Tinand cont ca peste 60% din forta de munca din intreprinderile mici si mijlocii este platita cu salariul minim pe economie, impactul in mediul privat este substantial.
Astel, Florin Jianu, presedintele Consiliului National al IMM-urilor din Romania (CNIPMMR), propune in numele oamenilor de afaceri ca, daca exista aceasta marire a salariului minim pe economie, diferenta dintre salariul actual, adica de la 2.080 la 2.260 de lei, aceasta diferenta de 180 de lei sa nu fie impozitata, iar banii sa ajunga efectiv la oameni, la salariati.
La intrebarea: 'Ce dificultati veti intampina ca urmare a cresterii salariului minim pe economie cu 182 lei, respectiv cu 270 lei?', au fost evidentiate in mod preponderent: scumpirea produselor si serviciilor, concedierea unor salariati, scaderea profitului, scaderea competitivitatii si pierderea unor contracte/piete.