Opozitia acuza Guvernul ca nu vrea sa taie cheltuielile publice: Ne-au zis ca taie 200.000 de posturi care nu exista, si iata ca au angajatii de la Finante in strada
cheltuieli publicedeficit bugetar
Reprezentantii opozitiei reactioneaza la haosul guvernamental pe fondul modificarilor fiscale vehiculate in spatiul public. "Avem ziua si taxa noua", atrage atentia deputata USR Cristina Pruna, care considera ca in mod real statul nu intentioneaza sa-si reduca cheltuielile, asa cum li se spune romanilor.
Din gura autoritatilor ni se transmite ca statul se inhama la o reforma in vederea reducerii
cheltuielilor publice si mai ales suntem indemnati sa luam si noi parte la acoperirea deficitului bugetar, ca angajati simpli sau societati comerciale, prin suportarea unor poveri fiscale mai mari.
Toate ar fi bune si frumoase, daca statul chiar ar face ceea ce promite si ar reduce costurile publice, care se ridica la un nivel ametitor.
Avem una dintre cele mai intinse si scumpe administratii publice din Uniunea Europeana si sume colosale stranse de la firme si angajati ajung sa fie "tocate" pe sporuri, pensii speciale si salarii ireal de mari la stat, total necorelate cu piata muncii din sectorul privat sau cu realitatea economica.
Pe de alta parte, vorbim si de multa lipsa de predictibilitate, aspect ce pune la pamant firmele, de altfel motorul economic al unei tari civilizate.
Opozitia spune ca antreprenorii romanii traiesc intr-o continua confuzie si nu stiu la ce sa se astepte
Din nefericire, lipsa de predictibilitate, mai ales de ordin fiscal, e poate cel mai toxic element din viata de antreprenor, un adevarat cancer al sistemului privat alcatuit din firme mici si mijlocii, care tin in spate cei mai multi angajati din economie, dar si majoritatea taxelor si impozitelor.
"Ne-au zis ca taie 200.000 de posturi care nu exista, si iata ca au angajatii de la Finante in strada. De cealalta parte, vin cu taxe si noi si o sa vedeti ca va fi taxata intreaga economie, creeaza aceasta instabilitate si impredictibilitate.
Nu trece zi sa nu primesc o intrebare de la antreprenori romani, mai mic sau mai mari, despre acest mare OUG al taxarii, deci oamenii stau cu sufletul la gura in fiecare zi si cu frica, domne`, ce ne mai da Ciolacu maine ca sa stim si noi cum sa ne pregatim", a spus deputata, citata de
B1tv.ro.
Iata numai cateva masuri ce ar putea intra in vigoare in perioada urmatoare, daca nu mai apar alte modificari si decizii la nivel guvernamental:
-
creste povara fiscala, se majoreaza salariul minim brut de la 3.000 de lei la 3.3300 de lei. In plus, la salariul net, romanii vor primi doar 93 de lei, statul 207!
-
salariul minim in constructii ajunge la 4.500 de lei
-
se vor plati contributii de sanatate de 10% pe voucherele de vacanta si tichetele de masa
-
3% pe cifra de afaceri pentru microintreprinderi cu cifra de afaceri peste 300.000 de lei
-
impozit de 3% pentru Horeca, daca rentabilitatea este mai mare de 30%
-
se elimina neimpozitarea celor 200 de lei din salariul minim
-
impozitarea cu 10% a veniturilor din dobanzi si titluri de stat
Foto: manager.ro