Noua cota de impozitare exploziva: creste de 40 de ori impozitul pentru aceste castiguri
castiguri jocuri de norocimpozitare agresivacodul fiscal modificatmodificari fiscale
Una dintre masurile fiscale ce ar urma sa se aplice in Romania vizeaza impozitarea mai dura a castigurilor rezultate din jocurile de noroc. Daca in acest moment vorbim despre o impozitare situata undeva la 1%, cota ar putea ajunge la 40%. De retinut ca vorbim despre masuri care se afla in discutie pe masa guvernantilor, nefiind adoptat un act normativ in acest sens, deocamdata!
Bugetul public are nevoie de mai multi bani. Statul se confrunta cu o crestere puternica a cheltuielilor, iar datoria publica a sarit de pragul de 50% din PIB. Avem nevoie de mai multi bani la vistieria statului, motiv pentru care se pregateste schimbarea Codului fiscal.
Insusi ministrul Finantelor, Adrian Caciu, a anuntat ca saptamana aceasta coalitia va veni cu masurile asupra carora partidele de guvernamant s-au inteles.
Una dintre ele ar viza impozitarea mai agresiva a castigurilor obtinute din jocurile de noroc.
Castigurile din jocurile de noroc, impozitate agresiv: cota, urcata la 40%
Informatia a fost dezvaluita de jurnalistii
Profit.ro:
"Se are in vedere majorarea cotei de impozitare a castigurilor din jocuri de noroc la 40%. Acest nivel ar viza toate castigurile obtinute si ar putea fi unul care sa reduca interesul in randul persoanelor care practica jocuri de noroc. In prezent, cotele de impozitare sunt de 1%, 16% si 25%. La un premiu de 500.000 de lei, se va plati 1% pentru partea de pana la 66.750 lei inclusiv, 16% pentru segmentul din premiu aflat intre 66.750 lei si 445.000 lei, precum si 25% pentru partea din premiu care trece de 445.000 de lei. O varianta initiala avuta in vedere in cadrul negocierilor era pentru o cota unificata de 20%", noteaza sursa citata.
Alte masuri asupra carora se poarta acum discutii, conform sursei, vizeaza:
reducerea facilitatilor pentru constructori, industria alimentara si agricultura, seducerea facilitatilor pentru constructori, industria alimentara si agricultura, un nou sistem de impozitare al proprietatilor, restrictionarea unor activitati pe microintreprindere, cum sunt cele de consultanta.
In cazul activitatilor independente, de exemplu, s-ar avea in vedere un sistem de taxare care sa functioneze astfel:
"Persoanele cu venituri anuale sub 6 salarii minime nu vor datora contributii. Cei cu venituri cuprinse intre 6 si 12 salarii minime brute vor datora contributii calculate la nivelul a 6 salarii minime brute. Persoanele cu venituri cuprinse intre 12 si 24 de salarii minime brute vor datora contributii la nivelul a 12 salarii minime. Persoanele cu venituri care depasesc 24 de salarii brute vor datora contributii la nivelul a 24 de salarii brute pe economie".
Te-ar putea interesa si: Pensionarii de LUX ai Romaniei: cati bani le intra in cont, luna de luna, fiindca au pensie speciala
-
Supraimpozitarea veniturilor salariale mai mari decat salariul Presedintelui Romaniei;
-
Supraimpozitarea pensiilor speciale care depasesc consistent pensia medie din Romania;
-
Diminuarea poverii fiscale prin deduceri aplicate veniturilor mici;
-
Contributie pentru Sanatate si Educatie din partea firmelor mari, pe o durata limitata (aceasta forma ar urma sa fie luata de acea asa-zisa taxa de solidaritate, propusa initial ca 1% din cifra de afaceri a companiilor care depasesc cifra de afaceri de 100 de milioane de euro in Romania).
"PSD considera ca, in aceasta perioada dificila, este profund inechitabil ca cei cu venituri supradimensionate sa se bucure de acelasi regim fiscal aplicat celor care se zbat in saracie severa. In acelasi timp, Guvernul are obligatia de a promova solidaritatea intre contribuabili si de a asigura un echilibru just intre impozitarea muncii si a capitalului. Nu in ultimul rand, noul model fiscal trebuie sa asigure resursele pentru continuarea investitiilor si a stimularii mediului de afaceri, pentru sustinerea dezvoltarii economice si a cresterii nivelului de trai”, a transmis PSD, intr-un comunicat de presa.
Foto: pixabay