Noi reguli in restaurante: Maximum 8 persoane la masa si instructiuni impotriva COVID-19 in meniu
restauranteterase15 mai 2020distantare socialahoreca
Proprietarii restaurantelor s-au gandit deja la un set de masuri pe care sa le aplice in localurile lor, dupa data de 15 mai, cand e asteptata o relaxare a restrictiilor si cand, probabil, vor incepe sa se redeschida primele localuri. Acestia au intocmit un document cu propuneri, pe care l-au trimis Guvernului.
Cei din HORECA propun ca restaurantele sa fie deschise treptat, in perioada 16 mai - 15 iunie. Insa clientii vor urma niste reguli noi. Patronii restaurantelor propun sa mareasca spatiile dintre mese, cu o distanta de 2 metri, si sa permita accesul a maximum 8 persoane la o masa. De asemenea, numarul maxim de clienti sa fie simultan, de 200.
O alta masura vizeaza ca angajatii din restaurante sa fie echipati cu manusi si masti de protectie. Totodata, se propune si introducerea de instructiuni pentru protectia impotriva COVID19 in fiecare meniu.
Patronii restaurantelor propun, de asemenea, sa doteze punctele de servire si zonele caselor de marcat cu panouri de protectie din pexiglass.
Iata propunerile HORECA:
16 MAI 2020 CAEN: 5610, 5621, 5629, 5630
FAZA 1 Data: 16 mai 2020
Spatii:
a) TERASE INDEPENDENTE SI TERASE INTEGRATE UNITATILOR PUBLICE DE ALIMENTATIE
b) UNITATI TAKE AWAY CU SERVIRE LA INTERIOR
Conditii:
a) Terase independente si integrate unitatilor de alimentatie:
-
Distanta sociala ( distanta intre mese 2 metri, mese de maximum 8 pax, )
-
Unitatea va putea gazdui/acomoda un numar de maximum 200 de persoane in acelasi timp.
-
masuri sanitare obligatorii angajati ( masca, manusi, masurarea temperaturii angajatilor la intrarea in tura);
-
dotarea locatiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
-
igienizarea si dezinfectarea programata a spatiilor de lucru ,
-
instructiuni pentru protectia impotriva COVID19 in fiecare meniu.
Citeste si:
Se vor da amenzi in starea de alerta?
b) Unitati Take Away cu servire in interior:
-
Limitarea accesului in interiorul locatiei potrivit numarului de case de marcat deschise/kioskuri, cu pastrarea distantei de 1,5 metri intre statiile de preluare comenzi. In cazul in care exista mai multi clienti decat numarul de statii de servire, zona de asteptare va fi in fata unitatii, cu pastrarea distantei intre clienti de 1,5 metri ;
-
Fiecare casa de marcat/ punct de servire va fi dotat cu ecran de protectie din plexiglass;
-
Regulile de distantiere sociala vor fi afisate la loc vizibil la intrarea in unitate, angajatii unitatii avand obligatia de a verifica si asigura respectarea lor.
-
masuri sanitare obligatorii angajati ( masca, manusi, masurarea temperaturii angajatilor la intrarea in tura);
-
dotarea locatiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
-
igienizarea si dezinfectarea programata a spatiilor de lucru ,
-
instructiuni pentru protectia impotriva COVID19 la fiecare statie de marcat
FAZA 2: Data: 1 Iunie 2020
Relaxarea restrictiilor pentru urmatoarele Spatii ( pas 2 ):
a) TERASE INDEPENDENTE SI TERASE INTEGRATE UNITATILOR PUBLICE DE ALIMENTATIE
b) UNITATi TAKE AWAY CU SERVIRE LA INTERIOR
Masuri privind redeschiderea partiala a :
a) Spatii inchise: Restaurant, Baruri, Cafenele, Autoserviri etc. Nu mai mult de 50% din capacitatea legala conform avizului PSI
-
Distanta sociala ( distanta intre mese 2 metri, mese de maximum 8 pax )
-
Unitatea va putea gazdui/acomoda maximum 50% din capacitatea autorizata de PSI
-
masuri sanitare obligatorii angajati ( masca, manusi, masurarea temperaturii angajatilor la intrarea in tura );
-
dotarea locatiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
-
igienizarea si dezinfectarea programata a spatiilor de lucru ,
-
instructiuni pentru protectia impotriva COVID19 in fiecare meniu.
FAZA 3 Data : 15 iunie 2020
Conditie: numai dupa analiza indicatorilor COVID19 ( infectii, decese ) de catre CNSSU
Spatii:
Restaurante, Cafenele, Baruri, Unitati autoservire, Terase, Unitati take away Conditii in concordanta cu solicitarile CNSSU de la momentul respectiv:
-
Distanta sociala
-
Masuri sanitare obligatorii angajati ( masca, manusi, masurarea temperaturii angajatilor la intrarea in tura );
-
Dotarea locatiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
-
Igienizarea si dezinfectarea programata a spatiilor de lucru ,
-
Instructiuni pentru protectia impotriva COVID19 in fiecare meniu.
GO BACK! Data: Oricand
Conditie: numai dupa analiza indicatorilor COVID19 ( infectii, decese ) de catre CNSSU
Spatii: