Noi reguli in restaurante: Maximum 8 persoane la masa si instructiuni impotriva COVID-19 in meniu

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Noi reguli in restaurante: Maximum 8 persoane la masa si instructiuni impotriva COVID-19 in meniu
Noi reguli in restaurante: Maximum 8 persoane la masa si instructiuni impotriva COVID-19 in meniu
de Magda Florea la 03 Mai. 2020
Urmareste-ne pe Google News
restauranteterase15 mai 2020distantare socialahoreca

Proprietarii restaurantelor s-au gandit deja la un set de masuri pe care sa le aplice in localurile lor, dupa data de 15 mai, cand e asteptata o relaxare a restrictiilor si cand, probabil, vor incepe sa se redeschida primele localuri. Acestia au intocmit un document cu propuneri, pe care l-au trimis Guvernului.

Cei din HORECA propun ca restaurantele sa fie deschise treptat, in perioada 16 mai - 15 iunie. Insa clientii vor urma niste reguli noi. Patronii restaurantelor propun sa mareasca spatiile dintre mese, cu o distanta de 2 metri, si sa permita accesul a maximum 8 persoane la o masa. De asemenea, numarul maxim de clienti sa fie simultan, de 200.

O alta masura vizeaza ca angajatii din restaurante sa fie echipati cu manusi si masti de protectie. Totodata, se propune si introducerea de  instructiuni pentru protectia impotriva COVID19 in fiecare meniu.

Patronii restaurantelor propun, de asemenea, sa doteze punctele de servire si zonele caselor de marcat cu panouri de protectie din pexiglass.


Iata propunerile HORECA:

16 MAI 2020 CAEN: 5610, 5621, 5629, 5630 
 

FAZA 1 Data: 16 mai 2020

 
 Spatii: 
 
a) TERASE INDEPENDENTE SI TERASE INTEGRATE UNITATILOR PUBLICE DE ALIMENTATIE
 b) UNITATI TAKE AWAY CU SERVIRE LA INTERIOR 
 
Conditii: 
 
a) Terase independente si integrate unitatilor de alimentatie:
 
  • Distanta sociala ( distanta intre mese 2 metri, mese de maximum 8 pax, )
  • Unitatea va putea gazdui/acomoda un numar de maximum 200 de persoane in acelasi timp.
  • masuri sanitare obligatorii angajati ( masca, manusi, masurarea temperaturii angajatilor la intrarea in tura); 
  • dotarea locatiilor cu dozatoare de gel sanitarizant, 
  • igienizarea si dezinfectarea programata a spatiilor de lucru , 
  • instructiuni pentru protectia impotriva COVID19 in fiecare meniu.

Citeste si: Se vor da amenzi in starea de alerta?

 
b) Unitati Take Away cu servire in interior:
 
  •  Limitarea accesului in interiorul locatiei potrivit numarului de case de marcat deschise/kioskuri, cu pastrarea distantei de 1,5 metri intre statiile de preluare comenzi. In cazul in care exista mai multi clienti decat numarul de statii de servire, zona de asteptare va fi in fata unitatii, cu pastrarea distantei intre clienti de 1,5 metri ;
  •  Fiecare casa de marcat/ punct de servire va fi dotat cu ecran de protectie din plexiglass; 
  •  Regulile de distantiere sociala vor fi afisate la loc vizibil la intrarea in unitate, angajatii unitatii avand obligatia de a verifica si asigura respectarea lor.
  •  masuri sanitare obligatorii angajati ( masca, manusi, masurarea temperaturii angajatilor la intrarea in tura); 
  •  dotarea locatiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
  •  igienizarea si dezinfectarea programata a spatiilor de lucru ,
  •  instructiuni pentru protectia impotriva COVID19 la fiecare statie de marcat
 

 FAZA 2: Data: 1 Iunie 2020

 
Relaxarea restrictiilor pentru urmatoarele Spatii ( pas 2 ): 
 
a) TERASE INDEPENDENTE SI TERASE INTEGRATE UNITATILOR PUBLICE DE ALIMENTATIE 
b) UNITATi TAKE AWAY CU SERVIRE LA INTERIOR 
 
Masuri privind redeschiderea partiala a :
 
 a) Spatii inchise: Restaurant, Baruri, Cafenele, Autoserviri etc. Nu mai mult de 50% din capacitatea legala conform avizului PSI 
 
  •  Distanta sociala ( distanta intre mese 2 metri, mese de maximum 8 pax ) 
  •  Unitatea va putea gazdui/acomoda maximum 50% din capacitatea autorizata de PSI
  •  masuri sanitare obligatorii angajati ( masca, manusi, masurarea temperaturii angajatilor la intrarea in tura );
  •  dotarea locatiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
  •  igienizarea si dezinfectarea programata a spatiilor de lucru , 
  •  instructiuni pentru protectia impotriva COVID19 in fiecare meniu.
 

FAZA 3 Data : 15 iunie 2020 

 
Conditie: numai dupa analiza indicatorilor COVID19 ( infectii, decese ) de catre CNSSU
 
 Spatii:

Restaurante, Cafenele, Baruri, Unitati autoservire, Terase, Unitati take away Conditii in concordanta cu solicitarile CNSSU de la momentul respectiv: 
  •  Distanta sociala
  •  Masuri sanitare obligatorii angajati ( masca, manusi, masurarea temperaturii angajatilor la intrarea in tura );
  •  Dotarea locatiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
  •  Igienizarea si dezinfectarea programata a spatiilor de lucru , 
  •  Instructiuni pentru protectia impotriva COVID19 in fiecare meniu.
 
 GO BACK! Data: Oricand
 
 Conditie: numai dupa analiza indicatorilor COVID19 ( infectii, decese ) de catre CNSSU
 
 Spatii:
 
Restaurante, Cafenele, Baruri, Unitati autoservire, Terase, Unitati take away Conditii: • Revenirea la situatia din 15 martie. Interzicerea functionarii.

Citeste si: ULTIMA ORA: Stimulent financiar de 2.500 de lei pentru o categorie de angajati




 
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Imobiliare

Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala

today18 Apr. 2025
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Companii

Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile

today18 Apr. 2025
UniCredit si Alpha Bank isi unesc retelele de ATM: aceleasi comisioane pentru toti clientii
Financiar-Bancar

UniCredit si Alpha Bank isi unesc retelele de ATM: aceleasi comisioane pentru toti clientii

today18 Apr. 2025
Cea mai rapida reteta de cozonaci! Ingredientele pentru 2 cozonaci mari si modul de pregatire pas cu pas
Mananca sanatos

Cea mai rapida reteta de cozonaci! Ingredientele pentru 2 cozonaci mari si modul de pregatire pas cu pas

today18 Apr. 2025
Masa de Paste, pe buget! Romanii sunt cu ochii dupa reduceri si au inceput sa aplice strategii de economisire. Tin de bani, ca sunt vremuri grele!
Ultima ora

Masa de Paste, pe buget! Romanii sunt cu ochii dupa reduceri si au inceput sa aplice strategii de economisire. Tin de bani, ca sunt vremuri grele!

today18 Apr. 2025
Top idei de afaceri care pot fi deschise in Romania cu 100.000 de euro
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Top idei de afaceri care pot fi deschise in Romania cu 100.000 de euro

today18 Apr. 2025
Ce nu iti spune nimeni despre bani la 20 de ani: alegeri financiare care pot schimba tot
Ultimele stiri economice

Ce nu iti spune nimeni despre bani la 20 de ani: alegeri financiare care pot schimba tot

today17 Apr. 2025
ESET: Ransomware-ul continua sa fie un element cheie in peisajul amenintarilor cibernetice in 2025
Tehnologie

ESET: Ransomware-ul continua sa fie un element cheie in peisajul amenintarilor cibernetice in 2025

today16 Apr. 2025
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x