Companiile isi pot motiva angajatii cu ajutorul unor serii de beneficii, in functie de bugetul pe care il au la dispozitie si de strategia de investitii. In primul rand, personalul poate sa primeasca mariri salariale sau bonusuri de performanta. De asemenea, firmele le pot deconta transportul angajatilor, atat celor care folosesc masina personala, cat si celor care se deplaseaza cu mijloacele de transport in comun. In plus, un alt beneficiu la care se pot gandi angajatorii il reprezinta tichetele de masa. Printre alte beneficii se mai numara si voucherele de vacanta, zilele suplimentare de concediu, mai ales dupa o perioada incarcata, cand volumul de munca a fost unul considerabil, abonamentele la sali de fitness sau cele de la clinici private de sanatate.
Pentru ca in zilele noastre majoritatea angajatilor isi desfasoara activitatea de acasa ori au un program alternativ de munca, iar din cauza unor restrictii nu mai pot sa plece in concediu in alte tari sau sa mearga la anumite evenimente, angajatorul le poate veni in ajutor. Mai precis, companiile le pot pune la dispozitie salariatilor ochelari VR cu ajutorul carora angajatii sa se poata relaxa corespunzator in confortul propriei locuinte. Prin intermediul realitatii virtuale vor avea posibilitatea sa interactioneze cu tot ce ii inconjoara, sa calatoreasca sau sa vizioneze filme 3D, in timp ce stau comod pe fotoliu. In plus, dupa o zi grea de munca, ochelarii VR vor fi bineveniti, fiind o solutie optima, cu ajutorul careia nivelul de stres va scadea. Deci, si productivitatea personalului va creste.
O alta solutie pe care o pot lua businessurile in considerare atunci cand isi doresc o productivitate crescuta in randul angajatilor este aceea de a-i trimite la cursuri de specializare si traininguri specifice domeniului lor de activitate. Deci, angajatii vor putea pune in practica noile cunostinte dobandite, iar cu ajutorul acestora vor putea sa avanseze in cariera, deci sa primeasca noi functii. In plus, odata ce vor fi instruiti corespunzator, activitatea acestora va deveni mai eficienta si, in acelasi timp, vor scapa de rutina, fiindca vor avea pe mana proiecte diverse. De asemenea, pentru ca angajatorul va investi in viitorul lor profesional, ei se vor simti apreciati, iar acest lucru ii va determina sa dea un randament mai bun la locul de munca.
Atunci cand un departament sau anumiti angajati sunt coplesiti din cauza volumului mare de munca sau a sarcinilor repetitive, companiile pot apela la externalizarea serviciilor, pentru a le usura activitatea profesionala. Mai precis, angajatorul poate contracta o firma specializata pe un anumit domeniu de activitate ca sa preia o parte sau totalitatea unor proiecte, astfel incat timpul castigat de personal sa poata fi investit in alte activitati. Drept urmare, salariatii vor avea parte de un nivel mai scazut de presiune si vor fi mai eficienti. In plus, si angajatorul va reduce din costuri, odata ce va opta pentru externalizarea serviciilor respective.
Asadar, astfel de masuri pot fi luate in functie de domeniul de activitate, de bugetul pentru investitii si de obiectivele fiecarei companii. Important este ca angajatii sa se simta apreciati, sa aiba parte de un mediu de lucru placut si sa fie motivati in mod constant.
Sursa foto: Shutterstock.com
Ultimele NOUTATI
Ghidul soferului pregatit. Cum sa iti repari singur un furtun de radiatoare spart: pasi simpli pentru reparatii urgente
Avertismentul unui mare economist pentru romani, in 2025: 40 de lei tichetul de masa nu mai e suficient pentru angajati, puterea de cumparare scade
Partenerii nostri
Ce responsabilitati are un responsabil cu egalitatea de sanse si tratament, in cadrul unei companii?
Raportarea locurilor de munca vacante - PROCEDURA
Premierul Marcel Ciolacu: salariu minim brut de 4.050 lei, incepand cu 1 ianuarie 2025
Cum se declara veniturile obtinute de persoane fizice din tranzactii comerciale/postari pe internet
Cesiunea de creanta explicata pentru contabili: Aspecte legale si exemplu practic
Te-ar putea interesa si