Marele anunt despre facturile romanilor la energie: sunt vizati absolut toti consumatorii
facturi la energieenergie electrica
Dupa cum stim deja, in momentul de fata sunt in vigoare masuri de sprijin, lansate de Guvern cu scopul de a diminua din impactul scumpirilor asupra consumatorilor de energie electrica din Romania. Ce se va intampla, totusi, cand aceste masuri vor inceta sa se aplice, din moment ce criza energetica pare sa persiste si sa fie de lunga durata? Ei bine, tocmai am primit o veste buna din partea liderului unuia dintre partidele aflate la guvernare.
Mai exact, Marcel Ciolacu, presedintele social-democratilor, a vorbit joi despre facturile romanilor la energie, lansand in spatiul public varianta prelungirii masurilor compensatorii care sunt acum in vigoare.
Astfel, consumatorii romani n-ar avea de ce sa fie ingrijorati, deoarece vor fi sprijiniti in continuare de stat pentru a-si achita cel putin facturile la curent.
Masurile de sprijin se vor prelungi sigur, cel putin pe zona energetica, spune liderul PSD
"Este foarte posibil ca aceste masuri sa se prelungeasca. Mai mult ca sigur va spun ca cel putin in zona de compensare energie electrica categoric ca se vor prelungi", a punctat liderul PSD.
Referitor la scumpirile pe care le resimtim in prezent, liderul PSD sustine ca fenomenul nu este prezent doar la noi, ci intreaga Europa se confrunta cu inflatie exploziva, incurajata de criza energetica. In linii mari, sustine liderul PSD, o familie ar avea nevoie de un venit pe persoana de minimum 3.000 de lei ca sa poata trai decent in conditiile actuale.
"Este record (de inflatie, nr) in toata Europa. Ganditi-va daca nu s-ar fi luat aceste masujri unde s-ar fi ajuns (...) Cred ca o familie ar trebui sa aiba un venit impreuna peste 3.000 de lei (un salariu de 3.000 lei de persoana – n.red. ), in acest moment, minim. Ce este cel mai grav este ca noi suntem penultimul stat la riscul de saracie", a punctat liderul PSD, care nu a ratat ocazia de a vorbi si despre modificarea Codului fiscal:
"Sunt mai multe masuri fiscale pe care va trebui sa le luam si sa le prezentam pana la 1 iunie. Codul Fiscal trebuie modificat cu sase luni inainte, pentru ca viitorul buget de stat sa il construim pe noile masuri luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 iunie. Raman la pararea ca, cel putin in privinta preturilor la energie, ar fi trebuit sa vina cu o reglementare, si ar fi avut efecte imediate", a mai spus acesta.
Foto: pixabay.com