MAI va plati integral datoriile fata de angajati
mai datorii angajatiplati mai augustrectificare buget 2012cheltuieli de capital
MAI va plati integral, pana la sfarsitul lunii august, datoriile din 2011 pe care institutia le are fata de lucratorii sai, potrivit ministrului Administratiei si Internelor, Mircea Dusa.
"Eu am anuntat din prima zi cand am ajuns in acest minister, dupa o analiza cu Ministerul Finantelor [...] si pana la sfarsitul lunii august vom plati integral datoriile pe care MAI le are fata de lucratorii sai, din anul 2011. Odata cu plata celor 40% legat de echipament s-au achitat integral datoriile fata de salariatii ministerului si se va petrece acest lucru pana la sfarsitul lunii august, pentru ca sunt diferite perioade in care sunt planificate institutiile aflate in subordinea MAI de catre Ministerul Finantelor pentru a li se deschide credite la Trezorerii in vederea executarii platii", a asigurat Dusa.
In ceea ce priveste suma totala, aceasta ajunge la circa 100 de milioane de lei. "Este o suma de aproximativ 100 de milioane de lei", a declarat ministrul.
Totusi, MAI isi va rectifica bugetul si isi va asigura fonduri pentru toate cheltuielile din buget. "Probabil ca pe anumite segmente se pare ca vom avea acceptul Ministerului Finantelor de a mai primi anumite sume pentru ca toate capitolele de cheltuieli din bugetul MAI sa fie acoperit, astfel incat sa putem desfasura o activitate corespunzatoare si in limitele legalitatii si cadrului institutional pe care il avem creat [...] Eu, ca ministru, de altfel avand in vedere ca urmeaza sa se faca rectificarea bugetara, m-am implicat foarte serios, chiar in 2-3 zile de cand sunt la minister sa incerc ca, in negocierile cu Ministerul Finantelor, sa asigur resursele financiare si conditiile materiale ca pana la sfarsitul anului MAI sa-si desfasoare activitatea normal, chiar in conditiile acestea cand in Romania, in acest an, sunt o serie de evenimente legate de respectarea Constitutiei, in sensul de a organiza alegeri locale, referendum si alegerile parlamentare", a explicat Dusa.
Mai mult, bugetul de anul viitor va avea o alta structura, iar cheltuielile de capital vor avea prioritate. "Este FMI si Comisia Europeana in tara, negociaza cu ministerele indicatorii macroeconomici si oarecum si masurile pe care Guvernul Ponta le are in vedere sa le ia in perioada urmatoare [...] Facem eforturi in aceasta perioada ca, redistribuind banii intre ministere, dar avand in vedere si faptul ca s-a acceptat o elasticitate mai aproape de realitate in ceea ce priveste deficitul bugetar, sa asiguram finantarea tuturor sectoarelor de activitate pana la sfarsitul acestui an si, sigur, concomitent, sa pregatim bugetul pentru anul care urmeaza, pe o alta filosofie bugetara, in sensul ca prioritate se va acorda cheltuielilor de capital, care creeaza locuri de munca, plus valoare si venit national, asigurand in acelasi timp functionarea in limitele normalului a institutiilor bugetare din Romania si a serviciilor publice pe care Romania si administratia locala trebuie sa le ofere cetatenilor Romaniei", a conchis ministrul Administratiei si Internelor.