Urmeaza mansa a doua. Obtinerea sprijinului Bucurestiului si al Sofiei. Dupa cum decurg lucrurile in Romania – parafarea contractului dintre Airbus Hellicopters si Ghimbav Brasov – eu cred ca si Romania va fi de acord, in final, cu gandurile lui Macron. Vom vedea !
Partea cea mai dura ramane insa de parcurs in viitor de catre . Celelate tari membre ale grupului de la Visegrad- Polonia si Ungaria – se opun puternic proiectului sau. In plus, sa nu uitam ca sunt 11 tari care s-au declarat impotriva modificarii directivei CE din 1996 privitoare la lucratorii detasati- vezi articolul “Presedintele jupiterian si lucratorii romani detasati in Franta”, Ion Dan Trestieni, 23.08.2017, www.Manager.ro.
Emmanuel Macron joaca un joc riscant. Evitand cu ostentatie sa includa in turneul sau Polonia si Ungaria el vrea sa arate ca are vointa de a privilegia tarile care-i sunt favorabile si sa le izoleze pe cele care i se opun. Dar, orice ar face, va trebui, la un moment dat, sa includa in joc si tarile rebele. Urmarindu-si scopul, el a invitat saptamana viitoare la Paris sefii de guvern german, italian si spaniol. Probabil ca vor aborda si aceasta problema spinoasa.
Dupa parerea mea Moscova va fi foarte activa vis-a-vis de de deja supusele sale, Budapesta si Varsovia pentru a dezbina si mai mult tarile UE. Problematica lucratorilor detasati este o oportunitate de cearta. Urmeaza jocuri dure.
Ultimele NOUTATI
Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie
Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019
Partenerii nostri
Legea nr. 283/2024: stabilirea salariilor minime adecvate si noile OBLIGATII ale angajatorilor
A aparut Calendarul Contabilului Vesel 2025! Contine 12 caricaturi ce garanteaza hohote de ras!
Cum stabilim durata de amortizare pentru un mijloc fix second-hand
Atentie la modificarile referitoare la impozitul MICRO: Aspecte importante de retinut
Te-ar putea interesa si