Joburi cu salarii mari la privat 2024: cine are aceste specializari se angajeaza azi pe cel putin 10.000 de lei net in Romania
salarii marijoburi cu salarii marijoburile viitorului
Piata fortei de munca din Romania sufera metamorfoze, dezvoltandu-se domenii de activitate cu salarii ireale pentru tara noastra.
De exemplu, cine stie astazi ce cursuri sa faca sau cine are deja aceste specializari, are parte de oferte incredibile pe piata locala a muncii. Este vorba despre specialistii serviciilor financiare, IT si HR.
Analistii financiari specializati in analiza datelor va lua amploare vor fi din ce in ce mai cautati si, in mod evident, vor avea parte de salarii din ce in ce mai generoase.
Chiar si astazi, analizand ofertele de pe platformele de angajari din Romania, observam ca specialistii in acest domeniu sunt platiti cu zeci de mii de lei net lunar.
Tot mai cautati si mai bine platiti vor fi si expertii in inteligenta artificiala si securitatea cibernetica. Vedem cu totii cum inteligenta artificiala ia amploare si se integreaza tot mai mult in viata noastra profesionala si personala. Acest lucru va creste cererea pentru romanii care au astfel de specializari.
Ca sa ne facem o idee despre ce ne va aduce piata muncii in viitor, trebuie retinut ca pana in 2030 peste 60% dintre necesitatile joburilor viitoare se vor concentra pe competente soft, conform unei analize realizata de Asociatia Business Service Leaders in Romania (ABSL).
Angajatii viitorului trebuie sa fie creativi
Ca sa fii sigur ca nu vei ramane fara job si ca
vei fi platit bine pe viitor, trebuie sa tii cont de faptul ca firmele vor cauta tot mai intens oameni creativi si capabili sa duca la bun sfarsit proiecte in echipa, dispusi de asemenea la provocari.
"Creativitatea, munca in echipa si acceptarea diversitatii vor conta enorm in urmatorii zece ani, la fel ca si empatia pentru cei din jur. De asemenea, potrivit expertilor, pentru a avea acces la un loc de munca bine platit, candidatii vor trebui sa aiba un plan de dezvoltare profesionala bine conturat, pe care sa se axeze si pe care sa il exprime, o buna cunoastere a organizatiei si a culturii acesteia, dar si a industriei si nu in ultimul rand increderea in sine”, e de parere Cristian Cilibiu, reprezentant al ABSL.
In cele din urma, ce trebuie retinut este faptul ca persoanele care au sau vor dobandi competente digitale isi vor croi tot mai usor loc pe piata muncii si se vor bucura de succes la interviuri, obtinand salarii colosale comparativ cu alte industrii, cum ar fi cea a ospitalitatii (HoReCa), unde venitul mediu de-abia ajunge la 2.500 - 3.000 de lei net.
Foto: manager.ro