Investitorii englezi se plang de coruptia din Romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Investitorii englezi se plang de coruptia din Romania
Investitorii britanici din Romania au sesizat principalele probleme care impiedica dezvoltarea tarii noastre: lipsa strategiilor pe termen lung ale partenerilor locali de business, infrastructura defectuoasa si bineinteles coruptia.
Investitorii englezi considera ca fiind "scandalos" faptul ca flagelul coruptiei afecteaza serviciile curente, cum ar fi cele medicale, a subliniat Raymond Breden (foto), noul presedinte al Camerei de Comert Romano-Britanice, citat de Mediafax.
"Cred ca este scandalos sa trebuiasca sa dai mita pentru un doctor. Este inacceptabil ca pentru actiunile de rutina sa fie nevoie sa dai mita", a spus oficialul britanic. Breden a precizat ca primeste reclamatii din partea membrilor BRCC (British Romanian Chamber of Commerce) referitoare la cazurile de coruptie din Romania si ca "nivelul coruptiei nu s-a schimbat in ultimii ani".
La finele lui 2006, se dadea mita pentru introducerea in tara a unor produse. In 2007, coruptia vizeaza cu precadere achizitiile publice, a declarat Raymond Breden. Investitorii britanici apreciaza insa masurile ferme adoptate de Ministerul Justitiei, in scopul eradicarii coruptiei. Presedintele BRCC a scos in evidenta si avantajele Romaniei pentru afaceristii din Marea Britanie, printre care costurile mici ale fortei de munca, dimensiunea si potentialul pietei, precum si spiritul antreprenorial.
Luni dimineata (11 iulie 2011), a avut loc o intalnire a oficialilor Ministerului Finantelor cu reprezentantii Camerei de Comert Romano-Americane (AmCham Romania) si membrii Consiliului Investitorilor Straini. Acestia au propus o serie de reglementari ale Codului Fiscal.
Britanicii vor sa investeasca in Romania mai ales in servicii si productia/industria de petrol si gaze naturale. Raymond Breden nu este singurul oficial strain care s-a plans de coruptia din Romania. Recent, ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat ca o serie de companii americane care au afaceri in Romania denunta diverse cereri de spaga din partea oficialilor romani.
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special "E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"