In minivacanta de Sfanta Maria s-a inregistrat cel mai aglomerat weekend pe litoral
minivacantaconcediumarea neagralitoral
In minivacanta de Sfanta Maria s-a inregistrat cel mai aglomerat weekend pe litoralul romanesc. Hotelurile sunt ocupate in proportie de 98%.
Romanii au profitat din plin de minivacanta de Sfanta Maria si au luat cu asalt statiunile de la malul Marii Negre. Hotelurile sunt ocupate in proportie de 98%, a declarat pentru News.ro prim-vicepresedintele executiv al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Dragos Raducan.
Oficialul a mai precizat ca exista aproape 120.000 de locuri clasificate pe riviera Marii Negre si intre 60.000 si 80.000 de locuri de cazare neclasificate si nefiscalizate. Acest lucru este, conform lui Raducan, o problema serioasa deoarece litoralul romanesc nu are capacitatea de a gazdui un numar atat de mare de turisti, iar acestia se expun mai multor pericole in momentul in care se cazeaza in localuri neautorizate. Din punctul sau de vedere, Raducan spune ca cel mai mare haos este inregistrat in Costinesti, unde sunt extrem de multe unitati de cazare "la negru". Raducan a punctat faptul ca romanii renunta la siguranta lor pentru un pret mai redus.
”Este cel mai aglomerat weekend, 98% este gradul de umplere al hotelurilor. Nu pot spune niciodata 100%, pentru ca intotdeauna mai ramane o camera-doua. Fiecare hotelier care stie sa faca hotelarie isi pastreaza o camera sau doua de rezerva pentru orice eventualitate. Se poate intampla, de exemplu, sa se strice un aparat de aer conditionat, sa se sparga o teava.
Am facut niste studii in ultima perioada. Potrivit site-ului Ministerului Turismului, sunt aproape 120.000 de locuri clasificate pe riviera Marii Negre - si ma refer numai la statiuni, sate si comune care au unitati clasificate. Pe langa acestea, aproximez ca intre 60.000 si 80.000 de locuri de cazare sunt neclasificate. Nu putem stii sigur, pentru ca nici primariile nu stiu exact cate camere sunt neclasificate in aria lor de competenta”, a declarat Dragos Raducan pentru
News.ro
"Problema este insa ca in aceste cazuri vorbim de bani nefiscalizati, dar si de faptul ca infrastructura turistica nu este construita pentru a suporta un numar asa mare de turisti.
O mare problema este ca infrastructura turistica nu este prevazuta, nu este construita pentru a suporta si acesti vizitatori transformati in turisti 'la negru'. Ma refer aici la utilitati: sistemele de canalizare, de energie electrica. Nu sunt construite pentru atatea persoane, ele sunt construite pentru niste case in care stau o familie-doua, nu pentru o casa care este declarata locuinta pentru o familie, dar in care stau 20-30 de persoane”, a completat Dragos Raducan.
Citeste si:
A crescut dijma obligatorie pentru ca partidele politice sa huzureasca pe banii nostri