Hamdi Ulukaya de la Chobani, desemnat Antreprenorul Anului 2013 la competitia Ernst & Young World Entrepreneur Of The Year

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Hamdi Ulukaya de la Chobani, desemnat Antreprenorul Anului 2013 la competitia Ernst & Young World Entrepreneur Of The Year Hamdi Ulukaya de la Chobani, desemnat Antreprenorul Anului 2013 la competitia Ernst & Young World Entrepreneur Of The Year
de Manager.ro la 11 Iun. 2013
Urmareste-ne pe Google News
chobanisuaernst & youngcastigatoriconcurshamdi ulukayaturcia

Hamdi Ulukaya, fondator, Presedinte si CEO al companiei Chobani, cu sediul in S.U.A. a fost desemnat Antreprenorul Anului 2013 in cadrul competitiei globale Ernst & Young, World Entrepreneur Of The Year. Titlul si premiul i-au fost conferite in cadrul unei ceremonii care a avut loc in Salle des Etoiles din Monte Carlo. Hamdi Ulukaya a fost desemnat castigatorul competitiei dintre 49 de finalisti provenind din 47 de tari din intreaga lume unde fusesera alesi ca cei mai buni antreprenori nationali ai anului.

Hamdi Ulukaya este nascut in Turcia si a fondat compania de produse lactate Chobani, in anul 2005, in New York, lansand pe piata, doi ani mai tarziu, iaurtul grecesc Chobani. In mai putin de sase ani, Chobani devine cea mai bine vanduta marca de iaurt de pe piata americana, cu o cifra anuala de vanzari de aproape 1 miliard de USD. Compania numara in prezent 3.000 de angajati si opereaza cea mai mare fabrica de iaurt din lume, produsele sale fiind comercializate pe pietele din S.U.A., Australia si Marea Britanie.

Rodrigo Herrera, CEO si Presedinte al Genomma Lab Internacional si presedintele juriului a declarat: “Hamdi personifica spiritul antreprenorial si este un adevarat model pentru orice antreprenor aspirant. Juriul a fost impresionat de curajul si tenacitatea sa”.

Castigatorul, Hamdi Ulukaya, a spus: “Sunt onorat sa primesc acest premiu si vreau sa-l dedic fanilor nostri, angajatilor, comunitatii locale si prietenilor nostri profesionisti in sanatate. Fara ei, niciunul dintre succesele noastre nu ar fi fost posibil”.

“Hamdi poate fi numit, pe drept cuvant, visul implinit al oricarui imigrant american”, a spus Maria Pinelli, Vice-Presedinte Ernst & Young pentru strategii de crestere a pietelor globale. “Si-a construit o reusita fantastica intr-un timp relativ scurt”.

Incepand cu anul 2014, Ernst & Young Romania se va afilia la programul international Entrepreneur Of The Year (EOY), derulat de companie la nivel global. Ernst & Young va oferi, astfel, oportunitatea antreprenorilor din Romania sa participe la cea mai ampla si mai prestigioasa competitie globala de business adresata antreprenorilor. 

Programul Entrepreneur Of The Year a fost demarat de Ernst & Young in 1986, in Statele Unite si, incepand cu1993, a fost extins la nivel international. In prezent, EOY se deruleaza in peste 50 de tari. EOY premiaza cei mai de succes si inovativi antreprenori din lume. Prin evidentierea si recunoasterea rezultatelor obtinute de antreprenorii cu afaceri de succes, Ernst & Young isi propune sa incurajeze dezvoltarea activitatii antreprenoriale din intreaga lume. 

Imagini de la ceremonia de premiere si un interviu cu Hamdi Ulukaya, castigatorul marelui premiu, se pot viziona sau descarca de la: https://broadcast.ey.com/stories/7552

Cand e vorba de fabricarea iaurtului, antreprenorul de origine turca Hamdi Ulukaya pare sa detina formula magica. Iaurtul grecesc Chobani, care a fost lansat de compania sa in 2007, a devenit deja cea mai bine vanduta marca de iaurt din S.U.A.

Hamdi s-a nascut intr-o familie din estul Turciei care detinea o ferma si in 1994 s-a mutat in S.U.A. pentru a invata engleza si pentru a urma cursurile unei scoli de business. Nu si-a terminat niciodata studiile, deoarece a inceput sa fabrice branza feta in New York, in 2012, dupa o vizita pe care i-o facuse tatal sau care s-a plans de calitatea proasta a branzei care se vindea pe piata de acolo. 

Trei ani mai tarziu, Hamdi a cumparat o fosta fabrica parasita de iaurt – ignorand sfaturile prietenilor sai - si a fondat compania Chobani. A inceput cu 5 angajati si i-a luat o jumatate de an sa dezvolte primul produs. In 2009, Hamdi a semnat un contract major cu lantul de bacanii american Costco pentru a-si distribui iaurturile. In prezent, vanzarile anuale de iarturi Chobani se ridica la aproape 1 miliard de USD. Echipa companiei numara 3.000 de angajati iar produsele fabricate aici se vand pe pietele din S.U.A., Australia si Marea Britanie. Noua fabrica Chobani este cea mai mare fabrica de iaurt din lume. 

Ca imigrant, Hamdi crede cu tarie in importanta schimbarii si in imbunatatirea comunitatilor. Prin urmare, 10% din profitul realizat de compania Chobani este donat catre fundatia caritabila a companiei - Shepherd’s Gift Foundation. Compania creata si condusa de el este, de asemenea, sponsorul oficial al lotului olimpic al S.U.A. iar filosofia sa corporativa este ilustrata de sloganul “Nothing but good”. www.chobani.com.

Ultimele NOUTATI

Masa de Craciun,
Life Style

Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori

today26 Dec. 2024
Mos Craciun a saracit! Putini mai primesc cadouri de lux sub brad
Life Style

Mos Craciun a saracit! Putini mai primesc cadouri de lux sub brad

today25 Dec. 2024
3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism
Astazi in istorie

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism

today24 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Afla...

De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie

today24 Dec. 2024
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Reteta zilei

Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora

today24 Dec. 2024
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Reteta zilei

Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti

today24 Dec. 2024
Reteta originala de salata de boeuf cum sa pregatesti cel mai iubit preparat de sarbatori
Reteta zilei

Reteta originala de salata de boeuf cum sa pregatesti cel mai iubit preparat de sarbatori

today23 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa pleci din casa de Craciun? Superstitii care iti pot afecta norocul in noul an
Afla...

De ce nu trebuie sa pleci din casa de Craciun? Superstitii care iti pot afecta norocul in noul an

today23 Dec. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism
Astazi in istorie

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism

today24 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Afla...

De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie

today24 Dec. 2024
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Reteta zilei

Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora

today24 Dec. 2024
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Reteta zilei

Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti

today24 Dec. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x