Greseala din CV care iti saboteaza sansele de angajare
cvjoblocuri de muncabusiness
CV-ul e nelipsit de la orice concurs de angajare. El e oglinda performantelor, cunostintelor, studiilor, aptitudinilor si experientelor tale. Insa, indiferent cat de sumara sau de complexa ar fi autodescrierea pe care ti-o alcatuiesti, daca nu respecti o regula simpla, ti-ai sabotat sansa de angajare.
Atunci cand alcatuim un CV sau o scrisoare de intentie, trebuie sa tinem cont de foarte multe lucruri. Trebuie sa respectam un format, sa prezentam informatii reale si relevante, dar, mai ales, sa scriem corect gramatical.
Incalcarea normelor gramaticale, chiar si in situatia in care nu candidezi pentru un job intr-un domeniu intelectual, iti saboteaza sansele de angajare.
De asemenea, a scrie corect din punct de vedere gramatical poate reprezenta un element de departajare intre tine si alti candidati.
Prin urmare, greselile gramaticale nu au ce sa caute intr-un astfel de document, daca iti doresti sa ai sanse cat mai mari in a obtine un job.
Si nu vorbim doar despre ortografie si punctuatie. Trebuie sa fii foarte atent, in redactarea CV-ului, sa nu ''mananci'' litere. Angajatorul tau poate intelege din asta, fie ca nu stii sa scrii corect, fie ca esti o persoana superficiala, neatenta la detalii, sau care nu trateaza cu suficienta seriozitate concursul in care s-a angajat.
Greselile de scriere din CV nu ii vor transmite potentialului tau angajator un mesaj avantajos pentru tine. In fond, ce avantaj ti-ar putea crea vreodata, la un concurs de angajare, o greseala din CV?
Evident ca, mult mai importante sunt studiile, aptitutidinile si experienta. Insa, atat in domeniile intelectuale, cat si in cele in care nu ti se solicita foarte multa pregatire, trebuie sa stii sa te exprimi, sa transmiti un mesaj corect colegilor, sefilor, si asa mai departe.
Astfel, un CV trebuie sa fie impecabil. Fara greseli gramaticale, fara erori de tiparire si, desigur, sa respecte toate standardele oficiale la care se aliniaza un astfel de document.