Este oficial: Statul roman va finanta afaceri cu scopul de a obtine profit
fondul suveran de dezvoltare si investitii (fsdi)profitafaceribusiness
Statul roman va infiinta Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI), care va fi o companie ce se va ocupa cu dezvoltarea si finantarea de proiecte de investitii rentabile si sustenabile in diverse sectoare ale economiei. Masura a fost adoptata miercuri de Camera Deputatilor, for decizional.
Portivit noii masuri adoptate, statul roman va putea finanta diverse afaceri, cu scopul de a obtine profit. Proiectul de lege privind infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii - S.A., precum si pentru modificarea unor acte normative a fost adoptat de Camera Deputatilor si va intra in vigoare dupa ce va fi promulgat de seful statului si publicat in monitorul oficial.
Prin aceasta masura, statul roman va infiinta Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI), un organism controlat in totalitate de Ministerul Finantelor Publice, in numele statului roman. La nivel administrativ, fondul va fi condus de de catre un consiliu de supraveghere format din noua membri si un directorat.
"FSDI are ca scop atat dezvoltarea si finantarea din fonduri proprii si din fonduri atrase, de proiecte de investitii rentabile si sustenabile, in diverse sectoare economice, prin participare directa ori prin intermediul altor fonduri de investitii sau al unor societati de investitii, singur sau impreuna cu alti investitori institutionali sau privati, inclusiv prin participarea in parteneriate public-private, cat si administrarea activelor financiare proprii, in vederea obtinerii de profit", este explicat in proiectul de act normativ.
"Capitalul social al FSDI subscris integral la data constituirii este format din aport in natura reprezentat de pachete de actiuni prevazute in anexa nr. 1 (...), precum si din aport in numerar in valoare de 1.850.000.000 lei", este notat in proiectul de lege.
Iata lista societatilor la care se face referire sunt Engie, Electrica, Delgaz Grid, E.ON Energie, Chimcomplex, OMV Petrom, Telekom Romania, Antibiotice, Compania Nationala pentru Controlul Cazanelor, Instalatiilor de Ridicat si Recipientelor sub Presiune, Loteria Romana, IAR, Oil Terminal, Cupru Min, Unifarm, Societatea Nationala a Apelor Minerale, Administratia Porturilor Dunarii Maritime, Romgaz, Hidroelectrica, Compania Nationala a Aeroporturilor Bucuresti, Nuclearelectrica, Imprimeria Nationala, Administratia Porturilor Maritime, Conpet, Complexul Energetic Oltenia, CFR, Societatea Nationala de Radiocomunicatii, Posta Romana, Aeroportul Traian Vuia din Timisoara, Uzina Termoelectrica Midia, Telecomunicatii CFR, TBRCM, Administratia Canalelor Navigabile si Administratia Porturilor Dunarii Fluviale.
Citeste si:
Rabla pentru electrocasnice. Cum puteti scapa de vechiturile din casa
Sursa foto: pexeles.com