Conform unui studiu realizat de Factory 4.0 si Frames, intre 2016 si 2019 in Romania s-a inregistrat o crestere a economiei digitale de cinci ori mai rapida fata de principalele economii ale Europei.
Digitalizarea si automatizarea proceselor de lucru din ultimii ani continua sa transforme structura societatii prin noile locuri de munca create, ale noilor economii si tehnologii aparute. Simplificarea interactiunii intre agentii economici duce la o crestere a productiei, cat si a consumului. Odata cu digitalizarea operatiunilor creste si performanta economica si incep sa se dezvolte legaturi avantajoase intre industrii.
In contextul actual, aceasta este o sansa importanta pentru Romania sa arda etape si sa isi creasca competitivitatea economica. Romania are posibilitatea sa acumuleze 50 de miliarde de euro la Produsul Intern Brut si sa creeze peste 1 milion de locuri de munca pana in 2030 daca continua dezvoltarea strategica a economiei digitale.
Trendul constant de digitalizare al Romaniei a fost accelerat odata cu pandemia de COVID-19, in special in business si productie. Desi 2020 a fost un an cumpatat pentru multe afaceri, acestea au inteles ca pentru a face fata incertitudinilor din piata, trebuie sa se adapteze si sa investeasca semnificativ in tehnologie si platforme digitale care permit o gestiune facila a responsabilitatilor.
Companii romanesti producatoare de mobilier, otel sau produse chimice pentru constructii sunt doar cateva exemple de intreprinderi care si-au crescut capacitatea de productie, si-au imbunatatit comunicarea interna intre angajati si cea externa cu clientii si au inceput modernizarea proceselor de lucru si a sistemelor de monitorizare a calitatii produselor. De asemenea, tot mai multe astfel de companii implementeaza solutii de tip ERP, care ajuta la cresterea transparentei proceselor, ducand la decizii informate pentru cresterea productivitatii.
Insa companiile romanesti investesc un procentaj de 5% din resurse pentru digitalizarea productiei si a serviciilor, inca mic in comparatie cu restul tarilor europene. Foarte putine intreprinderi mici si mijlocii utilizeaza instrumente digitale, iar numai 10% desfasoara activitati inovatoare.
Banqup vine in ajutorul antreprenorilor si IMM-urilor in procesul lor de digitalizare cu un software de administrare a documentelor si gestiune a facturilor electronice. Banqup este o solutie marca Unifiedpost Group, companie care doreste sa structureze ecosisteme financiare complexe. Prezenta in mai multe tari precum Belgia, Franta si Olanda, platforma de administrare sustine afacerile in procesul de digitalizare al lantului valoric financiar, de la emiterea si procesarea facturilor pana la oferirea de rapoarte financiare. Nu in ultimul rand, faciliteaza colaborarea dintre antreprenor si contabil, astfel incat amandoi sa castige mai mult timp la procesarea informatiilor si emiterea deciziilor.
Aplicatia functioneaza, de asemenea, in conformitate cu regimul facturii electronice reglementat la nivel UE, care va deveni obligatoriu si in Romania incepand cu 1 iulie. Antreprenorii care utilizeaza platforma pot astfel sa faca tranzitia rapid catre cerintele legale viitoare.
Descopera mai multe detalii despre solutia completa Banqup aici.
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!