Deloitte Romania: Presedintele ANRE are salariu de cateva ori mai mare decat Klaus Iohannis
anredeloitte romaniaenergie regenerabilaenergieinvestitiischimbari climatice
Razvan Nicolescu, partener Deloitte Romania face o radiografie trista a prioritatilor si posibilitatilor financiare pe care le are statul roman. Nicolescu spune ca statul nu poate nici macar sa construiasca un spital, cu atat mai putin sa investeasca in domeniul energetic, chiar daca schimbarile climatice sunt o prioritate pentru intreaga Uniune Europeana.
Chiar daca spune ca statul roman nu investeste in domeniul energetic, Nicolescu lauda implicarea romanilor in problema schimbarii climatice si a promovarii energiei regenerabile. Mai mult decat atat, in 2020 Romania isi va atinge obiectivele europene in privinta energiei regenerabile, spre deosebire de multe alte tari din Uniunea Europeana, spune partenerul Deloitte Romania, citat de
financialintelligence.ro
"La nivelul Uniunii Europene, schimbarile climatice au prioritate. Promovarea energiei regenerabile a fost acceptata in combaterea schimbarilor climatice. La nivel national, paradoxal, in gestionarea problemei schimbarilor climatice romanii se comporta onorabil.
In 2020, ne vom indeplini tinta in promovarea energiei renegerabile. E un lucru extrem de important, sunt tari care nu isi va indeplini acest obiectiv, cum este Olanda. Mai mult, un olandez a fost desemnat vicepresedinte al Comisiei Europene care se va ocupa de zona verde a energiei. Lead by example sau lead by fail?", a punctat Nicolescu.
"Toata lumea este de acord cu acest lucru insa cand e vorba de cum rezolvam aceasta problema, incepe sa apara dezacordurile si uneori ipocrizia"
La nivel international, insa, desi sunt o prioritate, schimbarile climatice aduc mari provocari.
“La nivel international, ne confruntam cu cea mai mare grava problema a planetei de pana acum – schimarile climatice. Toata lumea este de acord cu acest lucru insa cand e vorba de cum rezolvam aceasta problema, incepe sa apara dezacordurile si uneori ipocrizia", explica Nicolescu.
Insa, aprofundand problema, Nicolescu subliniaza faptul ca statul roman nu se implica in acest sector al energiei regenerabile. Partenerul Deloitte Romania mai spune ca problema cea mai mare o reprezinta politicile guvernamentale.
"Presedintele ANRE are salariu de cateva ori mai mare decat presedintele Romaniei"
De asemenea, Nicolescu spune ca investitorii din Energie au mari asteptari de la Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, avand o capacitate administrativa performanta si angajati foarte bine platiti. In acest sens, Nicolescu ofera si un exemplu, spunand ca presedintele ANRE este chiar si de cateva ori mai bine platit decat presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.
“ANRE are o capacitate administrativa bine pusa la punct, cu oameni bine platiti si din acest motiv asteptarile sunt mari. Presedintele ANRE are salariu de cateva ori mai mare decat al presedintelui Romaniei, iar atunci ne putem astepta cu totii la performanta, adica sa avem un model de piata si reguli clare si stabile”.