Cum sunt escrocati romanii, in numele pandemiei: Metoda Covid. Infractorii castiga mii de euro, dintr-o lovitura
metoda covidmetoda accidentul
Pandemia de coronavirus ne-a dat tuturor vietile peste cap. Desi cu totii resimtim macar o schimbare in vietile noastre, poate nu una tocmai fericita, unii dintre noi au gasit in pandemie momentul oportun de a se imbogati. Au dezvoltat o noua modalitate de a insela si escroca alti oameni: metoda Covid.
Sapte persoane au fost trimise, marti, in judecata, acuzate de procurori ca au savarsit inflactiunile de inselaciune si complicitate la inselaciune. Concret, oamenii cereau bani in numele unor presupusi bolnavi de coronavirus.
Noua metoda ''Covid'' este, practic, o adaptare dupa celebra metoda ''Accidentul''. Victimele sunt contactate de infractori, care le cer diverse sume de bani, pretextand ca o persoana apropiata a suferit un accident, de obicei, rutier. Infractorii mizeaza pe disperarea victimelor si incearca sa le tina atentia ocupata,astfel incat acestea sa nu intre in contact cu persoana despre care a aflat ca ar fi patit accidentul. Victimele raman de obicei conectate la telefon cu infractorii, pana cand efectueaza tranzactia, fie de la distanta, fie dupa ce infractorii trimit pe cineva din cadrul gruparii, pentru a prelua suma de bani.
Citeste si: Ciocoii vechi si noi din Parlamentul Romaniei
''Gruparea a fost specializata in comiterea de infractiuni de inselaciune prin metoda COVID, fosta „accidentul”, autorii adaptandu-se realitatilor sociale generate de pandemia cu noul coronavirus SARS- COV2'', a transmis Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2. Doi dintre inculpatii acuzati de inselaciune si complicitate la inselaciune se afla deja incarcerati la un penitenciar de maxima siguranta din Capitala.
''Inculpatii incarcerati, folosind un telefon mobil de mici dimensiuni, apelau aleatoriu numere de apel ale terminalelor fixe, ocazie cu care induceau in eroare persoanele vatamate prezentandu-le in mod neadevarat ca au calitatea de fiu/ fiica, nepoata/ nepot, cunoscut al acestora (acestia se adaptau in functie de interlocutorul cu care comunicau), ca este diagnosticat cu virusul COVID 19 si se afla internat la un spital de boli infectioase”, noteaza procurorii.
Cum actionau in continuare?
Presupusii infractori pretindeau ca au nevoie de un aparat de ventilatie care ar costa intre 6.000 si 15.000 de euro, pentru a supravietui, insa spuneau ca spitalul la care pretindeau ca sunt internati, nu detin acest aparat. In cazul in care victima apelata telefonic pica in capcana si se arata dispusa sa dea acei bani pentru ca persoana draga sa supravietuiasca, alti membri ai gruparii, care isi atribuiau ilegal calitatea de angajati ai Directiei de Sanatate Publica, se intalneau cu victimele pentru a lua sumele de bani.
Citeste si: Recensamant 2021: Intre 1.000 si 3.000 lei amenda pentru cine refuza sa participe
Sursa foto: freepik.com