Cum recunosti pepenii romanesti in piete si magazine
agriculturasupermarketvanzaripepenisanatatealimente sanatoaseproduse romanesticomert
Producatorii autohtoni de pepeni au inceput sa livreze in piete si magazine produse romanesti, care, incepand de anul acesta, vor avea o eticheta distinctiva, pentru a evita inselatoriile.
Potrivit autoritatilor, pepenii din bazinele legumicole consacrate pentru productia lor foarte apreciata de consumatori, precum Dolj, Braila, Buzau, Ialomita sau Giurgiu, vor fi insotiti de o eticheta pe care vor fi mentionate numele producatorului, localitatea de origine, data recoltarii si pretul cu amanuntul.
Ministerul spune ca productia din acest an este buna, temperaturile sunt favorabile productiilor de pepeni, iar acestia sunt de inalta calitate.
"Incepand cu aceasta saptamana, producatorii din bazine legumicole consacrate, precum cele din Dolj, Braila, Buzau, Ialomita, Giurgiu recolteaza si livreaza catre consumatori cantitati din ce in ce mai mari de pepeni, conditiile climatice din acest an asigurand productii mari si de calitate foarte buna. Spre exemplu, din binecunoscuta zona Dabuleni se livreaza catre pietele agroalimentare din Bucuresti si din tara sute de tone de pepeni proaspeti, cantitatile ce urmeaza a fi recoltate si livrate fiind in crestere continua", noteaza ministerul de resort intr-un comunicat de presa transmis miercuri AGERPRES.
MADR mentioneaza ca, prin inspectorii din cadrul Directiilor pentru Agricultura Judetene, asigura in permanenta ca sunt respectate prevederile Legii nr.145/2014 si ale OMADR nr.225/2017, astfel incat consumatorii sa fie corect informati asupra provenientei fructelor si legumelor din pietele agroalimentare.
Kilogramul de pepene pleaca de la producatori chiar si cu 60 de bani, lucru ce ii nemultumeste pe acestia. Producatorii spun ca investesc multi bani in procesele agricole, iar munca nu le e rasplatita. Mai mult decat atat, desi ei vand cu preturi infime, pe pietele din marile orase ale tarii, kilogramul este mai scump chiar si de cateva ori. De parca nu ar fi suficient, producatorii se confrunta si cu concurenta neloiala, care spera sa fie eliminata de masura etichetarii introduse de autoritati.
Citeste si:
Bazele contabilitatii moderne au fost puse de un calugar al Ordinului Franciscan