Cum a reusit un copil de 12 ani sa transforme 1.000 de dolari in 6 milioane de dolari
bitcoincriptomonedamonede virtualeerik finman
1.000 de dolari primiti cadou de la bunica sa pare ca i-ar fi adus o avere colosala lui Erik Finman, un pusti de 12 ani. Cand a primit banii, nu a vrut sa il cheltuiasca pe jocuri, dulciuri sau alte activitati specifice varstei lui, ci s-a gandit sa ii investeasca in ceva mai productiv.
Cel mai probabil, Erik s-a nascut cu un spirit antreprenorial fantastic, deoarece la doar 12 ani, el a ales sa investeasca suma primita de la bunica sa in criptomoneda
Bitcoin. Daca va ganditi ca acum nu este o investitie, intrucat moneda virtuala este in plina scadere, in urma cu doar cativa ani lucrurile stateau diferit.
La lansarea criptomonedei, in anul 2009, aceasta valora doar 12 dolari. Dupa cativa ani moneda virtuala a inregistrat o evolutie uimitoare, astfel, pustiul de 12 ani a ajuns in prezent sa detina o avere de peste 6 milioane de dolari.
Valoarea acestei monede in prezent nu este prea ofertanta. Daca la inceputul lunii decembrie 2017 atinsese un prag de peste 19.000 de dolari, in ianuarie 2018 a scazut sub 9.000 de dolari.
Totusi, Erik Finman ii motiveaza si pe cei din jurul sau si sutine ca daca in urmatorii 10 ani nu devin milionari, vina este doar a lor.
Moneda virtuala Bitcoin i-a adus multe alte beneficii copilului. Desi provenea dintr-o familie instarita si educata, baiatul nu dorea sa urmeza o facultate. Chiar daca parintii lui l-au sfatuit sa urmeze un colegiu, el a avut un alt plan.
Nefiind deloc incantat de idee, Erik le-a propus un pariu: daca va deveni milionar inainte de varsta majoratului, acestia sa nu il mai trimita la facultate. In cele din urma, pariul a fost castigat, iar adolescentul se poate bucura de timpul sau asa cum isi doreste. In prezent are aproape 9.000 de urmaritori pe Instagram si adesea isi face poze cu bani si masini de lux.
Bitcoin-ul este o moneda digitala care a a avut mari fluctuatii. Lansata in 2009, la o valoare de cativa centi, aceasta a crescut rapid, ajungand in cateva luni la 100 de dolari. Dupa ceva timp, aceasta atinsese un prag de 900 de dolari. S-a dovedit ca a crescut mult mai mult in urmatorii ani, apogeul inregistrandu-se in decembrie 2017, cand atingea valoare de 19.000 de dolari. In momentul redactarii acestui material,
moneda virtuala este in declin.
Imaginea din prezent a acestei monede este urmarita si comentata de intreaga lume. Unii dintre comerciantii amatori pariaza pe sume uriase, in timp ce altii le folosesc pentru a face profit si bani cu ajutorul unor companii de tip start up. Totusi, expertii se tem ca moneda a devenit in momentul actual ca o balanta, iar in cazul in care piata Bitcoin se prabuseste, investitorii ar putea pierde miliarde de dolari, totul terminandu-se intru-un dezastru financiar.