COTAR cere reevaluarea Legii transportului alternativ: Macar acum, dupa ce am vazut ce inseamna un psihopat care ia autostopisti
caz caracalcrime in seriecazul de la caracalcotarlegea transportuluitransport alternativ
Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), a transmis un comunicat de presa in care sugereaza Guvernului Romaniei sa reevalueze situatia legislatiei transportului de persoane. Sugestia COTAR este motivata de Cazul de la Caracal, care a acreditat ideea ca orice posesor de masina poate face transport de persoane ca un profesionist, iar acest lucru este complet fals, au spus reprezentantii COTAR.
Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) a spus ca transportul de persoane nu inseamna doar contributii la stat si bani, in general, ci presupune siguranta cetatenilor. In acest sens, transportul alternativ are nevoie de o consolidare a cadrului legislativ, fiindca "solutia" gasita pana acum de Guvern "nu face altceva decat sa acrediteze ideea ca orice posesor de masina poate face aceasta activitate ca un profesionist", a transmis COTAR, subliniind ca acest lucru este complet eronat.
"Protestele transportatorilor au ridicat de fiecare data problema pericolelor pe care le presupune scaparea de sub control a transportului rutier de persoane. Nu este vorba doar de banii care nu mai ajung la bugetul de stat, din taxe si impozite, sau de somaj in randul angajatilor firmelor de transport, ci mai ales de siguranta celor care calatoresc.
Solutia 'transportului alternativ' pe care deja a legiferat-o actualul Guvern nu face altceva decat sa acrediteze ideea ca orice posesor de masina poate face aceasta activitate ca un profesionist. Nimic mai fals! In afara de lipsa de experienta la volan, care poate ucide, pe drumurile publice, exista multe alte pericole, pe care tocmai le vedem in aceste zile, dar pe care COTAR le-a anticipat, de cand (statul - n. r.) a inceput lupta impotriva transportului autorizat, pentru a favoriza companii care nu doresc sa se supuna legilor Romaniei, pentru a inregistra castiguri cat mai mari", se mentioneaza in comunicatul transmis de COTAR.
COTAR: "Macar acum, dupa ce am vazut ce inseamna un psihopat care ia autostopisti, asteptam o reevaluare a situatiei si solutii pentru un transport de persoane sigur in Romania"
"Macar acum, dupa ce am vazut ce inseamna un psihopat care ia autostopisti, asteptam o reevaluare a situatiei si solutii pentru un transport de persoane sigur in Romania. Fiind o problema de siguranta nationala, propunem Guvernului o intalnire de lucru, pentru a putea prelua si in Romania modele de succes din alte tari ale Europei.
Solutia nu este 'transport ilicit poate face cine vrea in Romania', ci transportul autorizat, cu soferi profesionisti, verificati periodic, ce pot fi controlati in orice moment. Astazi asistam neputinciosi la o tragedie care a fost posibila din cauza lipsei transportului civilizat in peste 60% din suprafata Romaniei. Tinere sechestrate si ucise de soferii 'de ocazie'.
Acestea nu sunt primele cazuri si nu vor fi nici ultimele, daca nu se vor gasi solutii pentru siguranta calatorilor, cu transport de persoane autorizat conform legilor acestei tari", se precizeaza in documentul COTAR.
COTAR vine cu o propunere pe Guvern
De asemenea, reprezentantii COTAR vin cu o propunere pe Guvern. COTAR propune ubventionarea transportului de persoane ca solutie pentru disparitia autostopului din Romania.
"Lipsa implicarii naste monstri, iar 'interesele' in transportul ilegal de persoane poate sa ucida. Avertizam inca o data Guvernul Romaniei in legatura cu nevoia de a avea transport rutier de persoane autorizat, in toate localitatile din Romania.
Se pot gasi solutii pentru a se subventiona transportul, prin redirectionarea unor fonduri, de la activitati care nu sunt neaparat necesare, catre acest sector de activitate care poate sa faca din Romania o tara fara 'ia-ma nene' si fara pericol de moarte pentru cetatenii care vor sa calatoreasca in siguranta", a comentat presedintele COTAR, Vasile Stefanescu.
Citeste si:
Cazul Caracal: Romania, apel pierdut