Cine sunt romanii care primesc 5 ZILE LIBERE lunar, pe fondul razboiului din Ucraina: nu e vorba despre soldati
refugiati ucrainenirazboi ucraina
In conditiile in care in Romania au intrat, in ultimele 12 zile, peste 250.000 de refugiati ucraineni, conform datelor Politiei de Frontiera, iar numarul refugiatilor va continua sa creasca, estimeaza analistii politici, tara noastra are nevoie de resurse de tot felul pentru a face fata celei mai ample crize umanitare din Europa, de la finele celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Avem nevoie de resurse materiale pentru a-i sprijini pe
refugiatii ce au fugit din tara lor sa-si salveze viata, dar avem nevoie si de resurse umane. Acestea fiind spuse, autoritatile au decis sa ofere
zile libere angajatilor care se implica in actiuni de voluntariat pentru refugiati. Insa nu toti angajatii vor beneficia de zilele libere, ci doar angajatii Senatului.
Aceasta masura este stipulata intr-um memorandum al Partidului National Liberal (PNL), care a fost adoptat luni de Biroul Permanent al Senatului Romaniei.
Conform documentului, angajatii Senatului care vor sprijini prin actiunile lor eforturile autoritatilor in contextul razboiului din Ucraina, vor avea dreptul la cel mult cinci
zile libere pe luna.
"In acest moment exista o criza a resurselor umane"
Initiatorii proiectului admit faptul ca ne confruntam cu o criza a resurselor umane si avem nevoie de mai mult sprijin din partea cetatenilor.
"In acest moment exista o criza a resurselor umane de la nivelul autoritatilor, iar acestea au venit cu apeluri catre cetatenii care doresc sa se implice prin donatii, dar si ca voluntari", prevede documentul citat.
"Angajatii Senatului care vor desfasura activitati de voluntariat vor putea beneficia de maxim cinci zile libere platite pe luna, pe perioada crizei umanitare generate de atacurile militare din Ucraina (...)
Senatul Romaniei prin Secretariatul General va lua legatura cu autoritatile competente, Prefectura, Primariile de sector, pentru a obtine informatii legate despre centrele de primire a refugiatilor de pe teritoriul Municipiului Bucuresti si a primi datele de contact ale coordonatorilor", se mai arata in text.
"Implementarea acestei masuri, va marca o premiera in activitatea institutiei si va contribui, la nivel extern, la pozitionarea institutiei ca o institutie deschisa, ce este mereu aproape de oameni si care raspunde rapid in situatii de criza.
De asemenea, la nivel intern masura va transmite si sublinia in cultura organizationala valori precum implicare civica, solidaritate, generozitate si unitate", se arata in memorandumul intern propus de Alina Gorghiu.