Cel mai bogat roman: Romania nu e o tara corupta. Dosarele de coruptie sunt ridicole
ion tiriaccoruptie romaniadosare coruptiecel mai bogat roman
Ion Tiriac este de parere ca tara noastra nu este corupta, ci se confrunta cu prejudecati "mostenite din generatie in generatie". Omul de afaceri este de parere ca dosarele de coruptie din Romania sunt "ridicole si ne facem de ras in toata lumea, daca vorbim despre ele".
Fostul tenismen crede ca prioritatea autoritatilor nu ar trebui sa fie trimiterea la inchisoare a celor care fura de la stat, ci recuperarea prejudiciului. Ion Tiriac a mai afirmat ca stie din surse sigure ca Romania trebuie sa astepte de trei ori mai mult decat alte state, atunci cand solicita finantare de la Bruxelles.
Omul de afaceri are o propunere si pentru
educatia din Romania - statul sa plateasca masterate in strainatate pentru studenti, care sa fie apoi obligati sa revina in tara macar cativa ani.
Citeste si:
Un judet din Romania - in pericol de faliment dupa repartitia bugetara din 2018
Reporter: Sunteti un om cu bogata experienta. Ati dezvoltat foarte multe proiecte. Daca Romania ar deveni proiectul dvs, de unde v-ati apuca de treaba?
Ion Tiriac: E o intrebare complexa. Trebuie sa te intorci in 1 ianuarie 1990. Atunci s-au deschis toate usile la toate celulele, am iesit toti pe strada liberi. Asta se intampla la 6 dimineata pe 1 ianuarie 1990.
La 6 seara in aceeasi zi, 99% dintre oamenii care au fost liberi s-au intors la usa aia sa ceara paharul cu lapte si bucata de paine. Le-au spus: sunteti liberi, acum trebuie sa va faceti treaba fiecare. Au spus: noua ne trebuie ce avem de luat, arata Digi 24.
De atunci a inceput un fel de educatie. Educatia unor tineri in special, ca noua, batranilor, nu ne mai trebuie nimic. Si de atunci sunt 20 si ceva de ani in care am invatat multe, dar am invatat si multe rele. Am invatat numai ca avem beneficii sau ne trebuie salarii mai mari, dar nu am invatat ca si datoria care trebuie data inapoi societati, nu statului, ca statul e un nimeni care nu are bani, ia bani e la noi si trebuie sa ne faciliteze viata noua ca sa producem mai multe venit ca sa avem o viata mai buna.