Pentru a performa in vanzari ai nevoie de anumite calitati, dar acestea nu garanteaza nimic. Este nevoie sa cunosti anumite lucruri esentiale, fara de care entuziasmul si determinarea nu rezista. Cei mai buni vanzatori au trecut prin toate etapele domeniului, de la incercarile si erorile de la inceputul carierei la pasii care i-au ajutat sa se ridice si mai mult. Descopera in continuare ce trebuie sa stii ca sa devii un om de vanzari bun.
Multi vanzatori aflati la inceput de cariera considera ca daca sunt carismatici, extrovertiti si vorbareti nu au nevoie de de pregatire. Aceasta atitudine predispune la suficienta, o trasatura care reduce sansele de a evolua la 0. Orice vanzator de succes are, pe langa calitatile native, si o pregatire aprofundata. Workshopurile sunt deosebit de utile in instruirea ta. Un workshop de vanzari cu Andrei Dunuta te poate ajuta sa parcurgi rapid etape esentiale in evolutia ta.
Citeste cat mai mult despre tehnici de vanzare, vorbire in public, atitudine corecta, strategii de marire a audientei si despre alte subiecte relevante. Participa la webinare, pentru ca acestea sunt accesibile si instructive. Poti afla multe lucruri utile de la ceilalti vanzatori, chiar daca esti deja un vanzator de succes. De fapt, intotdeauna ai ceva de invatat in vanzari. Investeste in educatia ta pentru a castiga bine mai tarziu.
Profesionistii vanzarilor nu se concentreaza doar pe reusita unei vanzari, ci si pe relatiile pe termen lung. Trebuie sa faci in asa fel incat clientii tai sa fie multumiti si sa aiba incredere, pentru a reveni si pentru a te recomanda si altora. Simplul fapt de a pastra legatura cu un client dupa vanzare poate face diferenta pe termen lung, pentru ca multi vanzatori nu fac asta.
Vanzarile nu sunt un domeniu potrivit pentru cei care isi doresc ca dupa incheierea programului de lucru sa nu se mai gandeasca la serviciul lor. Un vanzator bun isi trateaza jobul ca pe un rol permanent. De aceea, trebuie sa fii pregatit sa-ti sacrifici o parte din timpul liber pentru dezvoltarea relatiilor, cunoasterea domeniului in care vinzi si instruire. Daca un client te abordeaza in timpul liber, este de preferat sa-l ajuti decat sa ratezi o intelegere profitabila.
Vanzatorii buni cred in produsele sau serviciile pe care le vand. Cum ii poti convinge pe ceilalti de utilitatea achizitionarii acestora, daca tu nu esti convins? Cunoaste-ti produsul la perfectie, atat in ce priveste calitatile, cat si defectele. Gandeste-te la toate intrebarile pe care un client ti le-ar putea adresa. Pentru a face asta, este nevoie sa te pui in postura cumparatorilor si sa te gandesti la nevoile lor.
De asemenea, trebuie sa-ti cunosti concurenta. Doar astfel poti identifica aspectele pe care sa le accentuezi in discutiile cu clientii. Daca nu stii care este situatia pe piata pe care activezi, nu poti face performanta. Pe baza cunoasterii produsului si a pietei iti poti construi o strategie coerenta si eficienta.
Vanzarile sunt un domeniu de activitate dinamic, in care doar persoanele pregatite si cu o atitudine corecta rezista. Tine cont de informatiile de mai sus pentru a deveni un om de vanzari bun.
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!