Ce se va alege de Bitcoin pana la finele deceniului
bitcoincriptomonedemonede digitale
Criptomonedele au devenit extrem de populare in ultimii ani. Interesul pentru ele a crescut din ce in ce mai mult, pe masura ce numeroase institutii oficiale, companii de vanzari si mari investitori ai lumii au inceput sa isi alcatuiasca portofele digitale si sa accepte in tranzactii banii virtuali. Pana unde va merge Bitcoin, cea mai populara dintre criptomonede?
Cel mai sincer raspuns la aceasta intrebare e, in acest moment, cat se poate de simplu: Nimeni nu stie. Pe actualul sistem pe care sunt construite activele digitale, e imposibil de realizat previziuni demne de incredere.
Volatilitatea e principala caracteristica a monedelor virtuale, iar ea a iesit la suprafata de nenumarate ori, inclusiv in cazul reginei criptomonedelor:
Bitcoin.
Am asistat cu totii la oscilatiile in valoare, chiar prabusirile sau salturile impresionante facute de Bitcoin, la un simplu tweet postat de CEO-ul Tesla, Elon Musk.
Vorbim despre o loterie care i-a imbogatit pe multi, dar si despre un potential de risc ce poate falimenta cat ai zice "crypto".
Prin urmare, cel mai sincer analist financiar ar spune simplu: Nu putem sa anticipam ce se va intampla peste 5 minute cu Bitcoin, cu atat mai putin cum va evolua moneda virtuala in urmatorii 9 ani.
Dincolo de aceasta abordare franca a problemei, exista investitori care se aventureaza sa speculeze. Si doar timpul ne va demonstra daca ei au sau nu au dreptate.
De exemplu, un sondaj realizat de Genesis Mining, efectuat in decembrie 2020, a aratat ca 65,8% dintre respondenti sunt optimisti pentru viitorul pe termen lung al monedei digitale, in timp ce 66,2% cred ca Bitcoin este o investitie pe termen lung mult mai buna decat dolarul american.
Previziunile investitorilor sunt importante, chiar daca nu pot oferi garanti. Paradoxal, simpla lor atitudine increzatoare intr-o evolutie pozitiva atrage dupa sine tocmai evolutia pozitiva, prin urmare, exprimarea corecta nu ar trebui sa se refere la faptul ca acesti oameni anticipeaza ceva, ci la faptul ca emit o opinie ce are drept consecinte o reactie favorabila in piata, iar efectul e fix cel "previzionat".
Studiul mai arata ca doar 4,8 la suta cred ca are potentialul de a valora mai mult de 500.000 de dolari, in timp ce 5,5 la suta estimeaza un interval cuprins intre 100.000 de dolari si 50.0000 de dolari.
In general, doar 18,6% estimeaza ca evaluarea bitcoin va depasi 50.000 de dolari, spre deosebire de 21.8% care considera ca pretul cripto-ului va scadea sub 5.000 de dolari.
In cele din urma, ramane de vazut daca optimismul investitorilor va atrage dupa sine o ascensiune a criptomonedei, sau daca peste 9 ani lumea va fi uitat deja de cea mai populara moneda digitala din zilele noastre.
Te-ar putea interesa si:
Foto: freepik