Ce sanse ai sa te angajezi la Bucuresti - Capitala ofera salarii record in Romania
locuri de muncaangajaripiata munciijoburi
Ca medie salariala, Bucurestiul este in varful ierarhiei nationale, motiv pentru care multi romani din provincie isi doresc sa ajunga sa lucreze aici. Au sanse?
Ei bine, fara indoiala ca da. Criza fortei de munca ce macina firmele romanesti nu ocoleste Bucurestiul. Angajatorii au nevoie de lucratori pentru diverse posturi pe care le au vacante, in numeroase domenii de activitate.
Numai prin intermediul Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti (AMOFM), angajatorii spun ca au nevoie de peste 6.000 de lucratori.
Cu studii superioare sau fara, calificati sau nu, pentru toti romanii dornici de munca se gasesc oportunitati in capitala!
Dupa cum spuneam, prin intermediul AMOFM sunt disponibile nu mai putin de 6.618 locuri de munca in Bucuresti. Cele mai mari sanse de angajare le au muncitorii calificati. Pentru ei sunt disponibile 3.199 de joburi. Pe locul al doilea, cel mai mare numar de posturi vacante e destinat muncitorilor necalificati, respectiv 2.450. Doar 415 joburi prin AMOFM se adreseaa persoanelor cu studii superioare, iar restul de 554 sunt disponibile pentru candidatii cu studii medii.
"Precizam ca baza de date a locurilor de munca vacante este dinamica, astfel in vederea unei informari cat mai corecte si actualizate, AMOFM Bucuresti va publica zilnic, pe site-ul institutiei (www.anofm.ro - agentia AMOFM Bucuresti), locurile de munca vacante declarate de catre angajatori", transmite institutia.
Locurile de munca vacante ar putea fi ocupate in curand. Romanii planuiesc sa-si ia joburi suplimentare
Daca analizam sondajele efectuate in ultima vreme in randul angajatilor romani, putem afirma ca aceste joburi au mari sanse sa se ocupe. Analizele indica o intentie crescuta a angajatilor nostri de a cauta noi oportunitati pe piata muncii si chiar de a-si gasi un al doilea job, pentru a-si suplimenta veniturile lunare.
Prin urmare, in lunile urmatoare e posibil sa avem din ce in ce mai putine joburi disponibile, desi e putin probabil sa fie cererea mai mare decat oferta, dat fiind faptul ca, dincolo de datele AMOFM sau Ministerului Muncii, angajatorii spun ca la nivelul intregii economii nationale e un deficit de sute de mii de angajati, cele mai afectate domenii de criza fortei de munca fiind Transporturile, Constructiile, dar si HoReCa.
"80% dintre angajatii romani au inceput sa ia masuri pentru a-si proteja bugetul, anticipand costurile din aceasta iarna.
Astfel, un sfert declara ca au inceput sa puna bani deoparte in ultimele luni pentru a face fata mai usor cheltuielilor din perioada urmatoare, 13% spun ca apeleaza la investitii pentru a-si diversifica sursele de venit, iar 10% au de gand sa isi ia un job suplimentar, part-time sau pe baza de proiecte, pentru a-si rotunji veniturile.
De asemenea, aproximativ 35% planuiesc sa eficientizeze cat mai mult posibil consumul de energie in lunile de iarna, in timp ce doar 20% considera ca nu vor fi afectati financiar de cresterea costurilor", arata cel mai recent sondaj al BestJobs.
Foto: freepik.com