Ce populatie mai are planeta multi-milionarilor
superbogatiwealth reportcitibankknight frank
Editia 2012 a Wealth Report, lansata astazi de catre Knight Frank si Citi Private Bank, constata ca, in ultimi cinci ani, numarul persoanelor cu averi de peste 100 de milioane de dolari a crescut cu 29%, ajungand la 63.000.
In ciuda conditiilor economice sau poate tocmai... datorita acestora, Wealth Report prevede ca, in urmatorii patru ani, numarul "sutimilionarilor" va spori cu 37%, la 83.000.
In America de Nord, exista 17.000 de milionari, cu 6% mai multi fata de 2010. In urmatorul cincinal, Wealth Report anticipeaza ca numarul va ajunge la 21.000.
In schimb, in vestul Europei, dupa ce, din 2006, numarul de multi-milionari s-a redus cu 7%, a crescut cu 8% anul trecut, la 14.000, si va creste la 15.000, pana in 2016.
Europa de Est vine rapid din urma, multimea multimilionarilor crescand cu 50%, in ultimii cinci ani, la 3.000, in ciuda unei stagnari anul trecut.
Nicio problema, in urmatorii cinci ani, numarul ar trebui sa fie mai mare cu 67%.
In ciuda acestor cifre, Europa si America sunt mici copii fata de Asia de Sud-Est, unde din 2006, s-au inregistrat cu 80% mai multi posesori de averi mai mari de 100 milioane de dolari, totalul ajungand la 18.000.
Daca tendinta de crestere se va mentine in urmatorii patru ani, numarul va ajunge la 26.000.
Asadar, aceasta este statistica numai pentru Asia de Sud-Est, caci, in Asia Centrala si de Sud, cifra bogatilor a crescut de trei ori din 2006, la 3.000 de persoane.
De asemenea, in Orientul Mijlociu, numarul super-bogatilor s-a dublat, la 2.000 de persoane, urmand sa ajunga la 3.000, pana in 2016.
In schimb, Africa are "numai" o mie averi de acest calibru, dar si aici tendinta este de dublare.
Knight Frank si Citi Private Bank anticipeaza o crestere a interesului persoanelor cu disponibilitati financiare semnificative fata de proprietatile comerciale, estimand o valoare a tranzactiilor private la nivel global de 74,1 miliarde de dolari in 2012, o crestere cu 5%,comparativ cu anul 2011.
Studiul evidentiaza influenta crescuta a mobilitatii averilor la nivel mondial asupra proprietatilor imobiliare de lux si asupra pietelor de investitii.
Noii milionari sau miliardari din economiile emergente cu cea mai accelerata crestere considera ca stabilitatea, transparenta afacerilor si sistemele de educatie sunt cei mai importanti factori.
In Europa, in ciuda recesiunii continentale de pe parcursul anului trecut, punctele principale de atractie de pe piata imobiliara de lux continua sa se bucure de interes.
Opt din zece cele mai scumpe locatii aflate in topul Knight Frank Prime International Residential Index (PIRI) sunt in Marea Britanie, Franta sau Elvetia.
Proprietatile de top reprezinta o parte importanta a portofoliilor. In 2011, la nivel mondial, s-a observat o crestere cu 19% a nivelului alocarilor catre piata imobiliara; cele mai semnificative cresteri in popularitate in 2011 au fost identificate la nivelul obligatiunilor (+65%) si al lichiditatilor (+60%).
Stilul de viata si investitiile raman factorii cheie care determina achizitia proprietatilor de lux. 16% din persoanele cu disponibilitati financiare semnificative intervievate au in proprietate o cabana de schi, iar 40% detin o proprietate la malul marii. SUA si Marea Britanie sunt destinatiile de top preferate de catre cei bogati pentru a doua casa.