Ce muncesc bugetarii platiti cu 27.000 de lei lunar: iata ce functie ocupa si unde sunt angajati
salarii bugetarisalarii curtea de conturi
Sectorul public continua sa ne capteze atentia cu salariile la care ajung unii angajati prin diferite institutii.
De exemplu, conform unei analize
Economedia.ro, unele dintre cele mai generoase lefuri le regasim la Curtea de Conturi, unde se pot incasa si peste 22.000 de lei lunar, drept salariu, pentru functia de vicepresedinte al institutiei.
Nici leafa unui consilier la Curtea Conturi nu e mai mica, salariul lunar fiind in jur de 21.000 de lei. Seful institutiei are o leafa de aproximativ 25.000 de lei.
Salarii pe care angajatii de la privat nici nu le viseaza
Nu e de mirare ca partidele politice se zbat pentru a-si propulsa aici oamenii. "Senatorul PSD Ion Mocioalca, care este propus pentru functia de vicepresedinte, ar putea incasa un salariu de 22.256 lei pe luna, potrivit listei personalului pla?tit din fonduri publice la 31.03.2023 de la Curtea de Conturi. De exemplu, Ilie Sarbu, vicepres?edinte la Curtea De Conturi a Romaniei, care ar putea sa fie inlocuit de baronul Mocioalca, a primit anul trecut un salariu de 325.130 lei, adica circa 27.094 lei pe luna.
In ceea ce priveste salariul unui consilier la Curtea de Conturi, acesta ajunge la suma de 21.840 lei pe luna. De exemplu, Claudia Boghicevici, consilier de conturi, a incasat anul trecut, potrivit declaratiei de avere, un salariu anual de 321.240 lei, adica 26.770 lei lunar", conform sursei citate.
Pe de alta parte, avem si bugetari care se plang ca muncesc pe salariul minim pe economie
Multi dintre salariatii Postei Romane se declara foarte indignati de faptul ca au ajuns sa lucreze pe salariul minim pe economie sau pe sume apropiate acestuia.
Oamenii mai acuza si faptul ca nu li se iau in considerare nici anii de experienta, dar nici cei de studii, care ar justifica mai multi bani in portofel. "Nemultumirea generala e legata de salarizare. Aproape 80% din angajatii companiei au ajuns la salariul minim pe economie sau in preajma acestuia.
Nu mai conteaza nici studii, nici responsabilitati si nici experienta profesionala. De aici este un grad de nemultumire destul de ridicat. Insa pentru a putea fi satisfacuta solicitarea asta este nevoie ca managementul sa se implice, sa fie mai hotarat in dezvoltarea de business-uri pentru companie, sa aduca contracte, sa incheie noi contracte, sa faca linii noi de activitate. Nu este suficient doar sa reduca prezenta teritoriala a companiei, ci este nevoie sa faca si dezvoltare. De aceea facem actiunea cumva in legatura cu actionarul unic, incercand sa-l determinam pe acesta sa impinga managementul catre politica de dezvoltare a companiei”, sustin sindicalistii.
Foto: manager.ro