Cat se castiga, de fapt, din criptomonede: profitul investitorilor la virgula, inclusiv din Romania
criptomonedemonede digitaleinvestitii in criptomonede
Piata criptomonedelor a luat un avant semnificativ in ultima perioada, multi investitori la nivel global adoptand aceste active si considerandu-le demne de a-si plasa banii in ele, sume mai mici sau mai mari, dupa posibilitati si toleranta fiecaruia la risc.
Referitor la investitiile din 2021 si castigurile aferente, incep sa apara primele cifre care ne arata, concret, cati bani au castigat cei care si-au investit banii in criptomonede.
Conform datelor Chainalysis, care a realizat o ampla analiza in acest sens, la nivel global, anul trecut, s-au inregistrat castiguri totale din criptomonede, care se ridica la 162,7 miliarde de dolari. Fata de castigurile din 2020, anul trecut a adus un plus semnificativ, de 130 de miliarde de dolari.
Romania este in top, la capitolul "castiguri din criptomonede"
Se pare ca si romanii nostri au prins gustul acestor tipuri de investitii, tara noastra aflandu-se in Top 50 de tari care inregistreaza cele mai banoase profituri din astfel de activitati.
Pe primul loc in clasament regasim SUA, urmata de Marea Britanie (8,2 miliarde) si Germania (5,8 miliarde). Clasamentul e completat de Japonia si China. Urmeaza Turcia (4,5 mld.), Franta (4,3 mld.), Rusia (4,1 mld.), Coreea de Sud (3,9 mld.) si Canada (3,7 mld.).
Noi suntem pe pozitia 43 in lume, avand castiguri de peste 772 de milioane de dolari in anul precedent. Conform analizei citate, romanii au castigat cel mai mult din Ethereum, Bitcoin fiind pe pozitia a doua.
Un aspect ce merita notat este ca Ucraina devanseaza cu mult profiturile romanilor din criptomonede. Tara vecina s-a situat pe pozitia a 13-a in 2021, cu profituri de 2,8 miliarde de dolari pentru investitori, acestia fiind si cei mai frumosi bani facuti in regiune de investitorii in piata crypto.
"Cu toate acestea, la fel ca anul trecut, observam multe tari ale caror performante colective in materie de investitii in criptomonede par sa depaseasca locurile in clasamentele privind masuratorile traditionale de prosperitatii economice", tin sa precizeze analistii Chainalysis.
Foto: pexels.com