Carnea de porc ar putea fi taxata in viitorul apropiat
sanatatealimentatie sanatoasabolidiabetcarne rosiecarne de porctaxe
Potrivit unui raport al Fitch Solution, se impune taxarea suplimentara a carnii rosii, din cauza efectelor nocive pe care le are asupra organismului uman, mai ales daca este consumata in exces.
Guvernul ar putea institui o taxa suplimentara pe carnea rosie, ca urmare a concluziilor raportului Fitch Solution, care arata ca o astfel de masura ar descuraja consumul si ar avea un impact pozitiv asupra starii de sanatate a oamenilor.
Stim cu totii ca acest tip de carne, bogata in colesterol daunator afecteaza persoanele care o consuma in exces sau cu foarte mare regularitate, iar consecintele se vad in special la oamenii care sufera de boli de inima. De asemenea, specialistii atrag atentia ca un consum mare de carne rosie poate sta la baza declansarii cancerului, diabetului si creste riscul accidentelor vasculare.
Se estimeaza ca, daca va fi taxata carnea rosie la nivel mondial si consumul va fi redus, ar putea fi prevenite aproximativ 6.000 de decese pe an si s-ar economisi 850 de milioane de dolari, bani pe care institutiile din Sanatate i-ar putea folosi in scopul prevenirii si tratarii afectiunilor de care sufera populatia din intreaga lume.
Momentan, la nivel institutional nu exista un proiect care sa contina adoptarea acestei masuri, dar, in urma acestui raport, e posibil ca autoritatile sa isi indrepte atentia catre acest aspect care ar putea salva multe vieti omenesti.
Citeste si:
Consiliul Concurentei a amendat cu peste 5 milioane de lei patru companii de deszapezire