Cardurile bancare ale romanilor vor fi modificate. Anuntul de ultima ora al Mastercard
card bancarcard de creditcard de debitmastercard
Daca detineti un card de debit sau de credit Mastercard, trebuie sa stiti ca, in urmatorii ani, compania va opera modificari la acestea.
Concret,
Mastercard va elimina treptat banda magnetica de pe cardurile sale de debit si de credit.
Modificarea va fi aplicata incepand cu anul 2024, a anuntat compania.
Conform anuntului reprezentantilor Mastercard, din 2029, toate noile carduri de debit sau de credit Mastercard vor scapa complet de banda magnetica. Acestia au mai adaugat faptul ca, pana in 2033, niciun card Mastercard nu va mai avea banda magnetica.
De ce e eliminata banda magnetica de pe carduri?
Explicatia este foarte simpla. Aceasta banda magnetica, folosita inca din anii 1960, nu mai este de actualitate.
Oamenii din intreaga lume folosesc de cele mai multe ori plati efectuate contactless sau cu telefonul mobil.
Prin urmare, tehnologia de stocare a informatiilor pe banda magnetica nu ne mai este utila in prezent.
Sondajele arata ca, in primul trimestru al anului 2021, Mastercard a efectuat cu 1 miliard de tranzactii mai mult decat anul trecut. In al doilea trimestru al anului 2021, 45% din toate tranzactiile din intreaga lume au fost contactless.
Anuntul Mastercard nu este unic. De curand, cea mai mare banca din Romania a anuntat ca va folosi, pentru cardurile pe care le emite, numai plastic reciclat si elemente biodegradabile.
Astfel,
primul card eco-friendly din Romania va fi cardul de debit BT Visa Classic, realizat de Banca Transilvania in colaborare cu IDEMIA, lider global in identitate augmentata si in industria tehnologiilor inovatoare de plati.
Intr-o prima etapa, vor fi emise in aceasta versiune cardurile noi, iar, ulterior, vor fi si cele reemise ca urmare a expirarii cardului. Noua varianta pastreaza toate functionalitatile cardului existent, de la acces la contul curent in lei, la plati contactless.
Transformarea acestui portofoliu intr-unul eco-friendly inseamna reducerea amprentei de carbon cu 36%.